Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Eco-pavilionul din lazi de plastic pentru o lume mai creativa

9 oameni cu experiente diferite, reuniti in comunitatea ReciclareCreativa.ro viseaza la o lume creativa.
Visăm la o lume în care creativitatea este cuvânt de bază în activitatea noastră de zi cu zi, în care comunitatea este cea care caută şi cea care găseşte soluţii la problemele stringente ale societăţii noastre… Începem cu un pavilion din materiale reciclate, îl completăm cu o grădină de vară şi-i dăm suflet printr-o comunitate. Una eco-creativă. Un pavilion construit cu una din problemele societăţii noastre – deşeurile, amenajat cu artă şi drag de creativ, dat în folosul comunităţii.”

recilare-creativaSub numele de Intrarea Violoncelului,va fi construit un eco-pavilion din lăzi de plastic suprapuse pentru structura de rezistenţă, folie de PVC pentru închiderea perimetrală şi paleţi de lemn pentru bază. Pavilionul este gândit să funcţioneze după principiile sustenabilităţii pasive: control natural al ventilaţiei şi temperaturii, control solar şi capturarea apelor pluviale. Structura este temporară, cu suport de fundare eco, realizat din nisip şi pietriş compactat, fără utilizarea betonului, pentru un impact minim asupra terenului.

Pavilionul este completat de o grădină de vară, amenajată la rândul ei eco-creativ, cu materiale naturale, pietriş şi lemn. Pomii fructiferi plantaţi de Asociaţia 20pentruCungrea, gazonul de la Desculţ în iarbă şi separeele de relaxare şi socializare dezvoltate de artişti din materiale reciclate, vor veni în completarea spaţiul de lucru din interiorul pavilionului. Acesta este un proiect pilot dezvoltat împreună cu voi prin care vrem să schimbăm percepţia asupra materialelor de construcţie tradiţionale pe de o parte, iar pe de altă parte să generăm conştientizare în comportamentul nostru de consum şi manifestare creativă.

Intrarea Violoncelului va rezulta într-un spaţiu deschis şi accesibil pentru organizarea unor evenimente diverse: activităţi educaţionale, ateliere de reciclare creativă, expoziţii şi alte activităţi socio-culturale. Pe scurt, un centru de educaţie eco-creativă unde expresia urbană, artistică şi culturală este la ea acasă.

Sursa: potsieu.ro

Categorii: Azi ma simt verde, Constructii, Vreau sa ma implic | 01.08.2013 No Comments »


Afisari: 1763

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design