Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Peste 400 de orase europene pot fi desemnate Capitala europeana verde 2016

Comisia Europeana a lansat procesul de selectie pentru Capitala europeana verde din 2016. Pentru prima data, orasele din Europa cu mai mult de 100 000 de locuitori isi pot depune candidatura pentru acest titlu. Anterior, doar orasele cu mai mult de 200 000 de locuitori erau eligibile. Datorita acestei schimbari, titlul este acum accesibil pentru peste 400 de orase din intreaga Europa.

oras verde

Cu ocazia lansarii concursului pentru cel de-al saptelea titlu de Capitala europeana verde, cel din 2016, as dori sa incurajez orasele mai mici sa isi depuna candidatura si sa profite de aceasta ocazie pentru a-si trece in revista si a-si pune in evidenta realizarile din domeniul mediului, punand bazele unui viitor durabil pentru propriii cetateni”, a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik.

Candidaturile vor fi evaluate pe baza a 12 indicatori: atenuarea schimbarilor climatice si adaptarea la acestea; transportul local; zonele verzi urbane, inclusiv utilizarea sustenabila a terenurilor; natura si biodiversitatea; calitatea aerului inconjurator; calitatea acustica a mediului; cantitatea de deseuri generate si gestionarea acestora; gestionarea apelor; tratarea apelor reziduale; ecoinovare si locuri de munca sustenabile; performanta energetica; gestionarea integrata a mediului.

Participarea este deschisa tuturor statelor membre ale UE, tarilor in curs de aderare si tarilor candidate (Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Islanda, Muntenegru, Serbia si Turcia) precum si tarilor din Spatiul Economic European. Orasele isi pot depune candidatura online, la adresa www.europeangreencapital.eu.

green_capitalSase orase – Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Copenhaga si Bristol – au primit pana acum titlul, din 2010 pana in 2015. Capitala verde 2015, Bristol, a fost anuntata saptamana trecuta la Nantes in cadrul ceremoniei anuale de decernare a premiilor.

Premiul Capitala europeana verde a fost conceput ca o initiativa de recunoastere a eforturilor, de incurajare a oraselor pentru continuarea activitatilor ecologice si de prezentare si incurajare a schimbului de bune practici intre orasele europene.

Sursa: Green-report.ro

Categorii: Stiri Externe, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 27.06.2013 No Comments »


Afisari: 1667

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design