Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Prima statie inteligenta de colectare din sud-estul Europei inaugurata la Buzau

Prima statie inteligenta de colectare a 10 tipuri de deseuri printre care si sticle, PET-uri, doze de aluminiu, cartoane dar si echipamente electrice si electrocasnice, a fost inaugurata miercuri, de Ziua Mondiala  a Mediului, la Buzau.

Statia realizata de Green Group, in colaborare cu Primaria Municipiului Buzau si Carrefour, este prima de acest tip amplasata intr-un oras din Romania si sud-estul Europei.

reciclare-buzau

Sistemul numit Sigurec 1, integreaza cea mai noua si inteligenta solutie de preluare a 10 tipuri de deseuri din ambalaje (PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticla, butelii PP, Pe, Terra pack, sacose/folii ambalaje, hartie si cartoane) si echipamente electrocasnice sau electronice.

Sistemul ofera posibilitatea rascmpararii deseurilor cu bonuri valorice ce pot fi folosite in hipermarketurile Carrefour. Pe un PET clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o diza de aluminiu – 0,03 lei. In cazul aparatelor electrocasnice si electronice, se ofera 0,8 lei/kg pentru frigidere, 06 lei/kg pentru fiare de calcat si 1,5 lei pentru laptopuri.

Sursa foto: NewsBuzau.ro

Categorii: Reciclare, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 06.06.2013 No Comments »


Afisari: 2166

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design