Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ministerul mediului cauta solutii pentru diminuarea risipei de alimente

La Conferinţa Internaţională „Politica Agricolă Comună trebuie să fie Verde” ce a avut loc ieri, de Ziua Mondiala a Mediului, ministrul Mediului a comunicat în premieră o propunere, aflată deocamdată la nivel ministerial, de a discuta cu reprezentanţii marilor reţele comerciale în vederea diminuării risipei de alimente şi totodată eliminarea posibilelor deşeuri.

risipa-alimenteAvem în vedere un proiect naţional de colaborare cu marile reţele comerciale pentru a face în aşa fel încât să diminuăm risipa de alimente. Practic, pentru acele produse care se apropie de termenul de expirare să existe o reducere de până la 70% din preţul de la raft” a declarat ministrul mediului.

O altă soluţie propusă şi care este deja în analiză o reprezintă utilizarea deşeurilor ca şi compost pentru instalaţiile de biogaz.

„Prin politica de regionalizare, Guvernul Ponta va introduce prin politicile de gestionare a deşeurilor, a instalaţiilor de biogaz în fiecare judeţ, astfel încât să putem reutiliza în circuit aceste deşeuri irosite. În acelaşi timp, prin reciclare, reuşim să facem din aceste deşeuri menajere compost pentru a ajuta agricultura”, a detaliat ministrul Rovana Plumb.

Categorii: Alimentatie, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 06.06.2013 No Comments »


Afisari: 1081

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design