Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Padurile cresc cu Crosul Padurii

Dimineaţă. Seară. Ieşi la o alergare în Bucureşti. Parcă e mai bine decât în miezul zilei cand aerul se încarcă la maxim de noxe. Totuși, simţi efectul lipsei vegetaţiei din capitală şi al procentelor infime de terenuri împădurite din sudul ţării (până la 5%, în loc de media normală pentru câmpie de 20%).

Dacă de obicei alergi pentru a fi în formă, din plăcere sau pentru a te elibera de stres, de ce să nu alergi şi pentru o cauză nobilă, pentru creșterea suprafețelor împădurite din sudul ţării?

Crosul Padurii - Dolce SportAsociaţia ViitorPlus şi Dolce Sport îi invită pe toţi iubitorii de alergare şi mişcare în aer liber să susţină strângerea de fonduri pentru creșterea Pădurii Copiilor, participând la Crosul Pădurii – Dolce Sport . Crosul va avea loc pe 8 iunie, în preajma Zilei Internaţionale a mediului, în Parcul Tineretului din capitală.

La Crosul Pădurii – Dolce Sport vei alerga pentru a susţine plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, propusă de campania Pădurea Copiilor a asociaţiei ViitorPlus.

Ajutând pădurea te ajuţi pe tine să respiri un aer curat, dar, în primul rând ai grijă de viitorul generaţiilor următoare. Schimbarea se face încet-încet şi e timpul să începi să acţionezi chiar acum, ajutând la strângerea de fonduri pentru împăduriri alături de alte câteva sute de oameni responsabili. Fie că alergi pentru pădure, fie că alergi pentru că îți place sportul, mediul înconjurător va avea de câştigat de pe urma deciziei tale de a participa.

Crosul aniversează 5 ani aşa că trebuie să te aştepţi la o ediţie inedită: alergarea va fi una de seară, iar participanţii sunt încurajaţi să-şi creeze propria costumaţie, cea mai ieşită din comun urmând a fi premiată la final. De asemenea, la această ediţie, concurenţii îşi vor alege o echipă în care să alerge, în funcţie de preferinţele pentru o anumită specie de arbori sau pentru unul dintre alergătorii de anduranţă, cu experienţă, care vor fi căpitani de echipa: echipa Frasin este condusă de Gabriel Solomon, echipa Stejar este condusă de Adrian Ber, iar echipa Tei este condusă de Andrei Roşu. La sfârşitul probelor, va ieşi câştigătoare echipa ai cărei membri aleargă cei mai mulţi kilometri cumulaţi.

Crosul Pădurii – Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate:

– Mini-maraton de 10 km,

– Cursa Populară de 3 km

– Cursa Copiilor de 1 km.

Înscrierile se fac online pe crosulpadurii.ro. Noutăţile pot fi urmărite pe www.facebook.com/CrosulPadurii.

Campania Pădurea Copiilor face parte din programul “Adoptă un copac!” şi a fost lansată în a doua jumătate a anului 2011. Pâna acum, Pădurea Copiilor a fost cauza de mediu la 5 evenimente de alergare şi a atras susţinerea a 4.400 de alergători, datorită cărora a fost împădurită o suprafaţă echivalentă cu 4 terenuri de fotbal.

Categorii: Azi ma simt verde, Concursuri verzi, Ghid practic, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 31.05.2013 No Comments »


Afisari: 1630

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design