Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Solutii anti-poluare: Aparatul “Fantanel” ofera bucurestenilor apa de baut de la robinet

Primăria Sectorului 6 a inaugurat sâmbătă un program care îşi propune să micşoreze cantitatea de plastic produsă, reducând în acest fel efectele negative pe care le suferă mediul înconjurător. Soluţia găsită de reprezentanţii primăriei este consumul apei de la aparatul „Fântânel“, inaugurat sâmbătă în Piața Drumul Taberei .

Fiecare aparat ‘Fântânel‘ furnizează în medie 2500 de litri de apă pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 1250 de sticle de plastic de 2 litri pe zi. Prin urmare, apă consumată de la ‘Fântânel’ timp de un an de zile economiseşte utilizarea a 457.000 de sticle de plastic, potrivit portalului bucurestiul.net.apa_sector_6_fantanel

Avantajele pentru mediu sunt mult mai numeroase: dacă se consumă apă de la aparatele ‘Fântânel’, în fiecare an nu se mai produc (şi nu mai trebuie distruse) 28 tone de sticle de plastic (PET) şi, prin urmare, se economisesc 49 de tone de petrol şi 490 de metri cubi de apă. În plus, în atmosferă nu se mai emit 42 de tone de dioxid de carbon (CO2) şi 490 kilograme de monoxid de carbon (CO2).

În ultimii ani, şapte milioane de români au ales să bea din nou apă de la robinet pentru că o consideră bună de băut şi sigură. În prezent, un român din trei nu are încredere în calitatea apei de la robinet. Apa ‘publică’ este mai sigură pentru că este supusă mai multor controale. Controalele sunt fie interne – când sunt realizate de către administratorul apelor publice, fie externe – asigurate de compania care este răspunzătoare cu întreţinerea aparatelor ‘Fântânel’.

În 2011, românii au cumpărat 1,13 miliarde de litri de apă, adică 161 litri pe cap de locuitor. Din punctul de vedere al protecţiei mediului, cantitatea de 1,13 miliarde de litri de apă îmbuteliată a însemnat utilizarea a aproximativ 36.160 de tone de sticle de plastic (PET), consumul a 68.700 de tone de petrol şi emisii de 95.000 de tone de CO2 echivalent în atmosferă. Numai 5% din ambalajele de plastic sunt colectate diferenţiat şi trimise către centrele de reciclare; restul de 95% ajunge la gropile de gunoi sau la centrele de recuperare a energiei din deşeuri.

Totodată, numai 7% dintre sticlele de apă minerală sunt transportate pe calea ferată, restul de 93% fiind transportate pe drumurile publice, în camioane, ceea ce înseamnă consum de combustibil, producţie de CO2 şi pulberi nocive.

Sursa: b365.ro


Categorii: Alimentatie, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 21.05.2013 1 Comment »


Afisari: 3097

One Response to “Solutii anti-poluare: Aparatul “Fantanel” ofera bucurestenilor apa de baut de la robinet”

  1. Elena Says:
    October 21st, 2014 la 5:41 pm

    Sigur ca trebuie sa scapam de recipientele de plastic cat mai repede posibil, mai ales ca la noi cetatenii nu sunt prea obisnuiti cu reciclarea plasticului iar astfel plasticul ajunge in natura distrugand habitatlul.

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design