Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Reciclam 30% din dozele de aluminiu

Tara noastra a reciclat, in 2012, 29% dintre dozele de aluminiu puse  pe piata, cu 8% mai mult decat norma impusa, potrivit datelor furnizate  de Alucro, asociatie nonprofit, fondata in 2010, de Can Pack Romania, Amep American Packaging si EAA-Asociatia Europeana a Aluminiului.

reciclare-dozeReciclarea este o modalitate simpla prin care poate fi diminuat impactul pe care noi toti il avem asupra mediului, prin reducerea consumului de energie si a resurselor naturale, dar si prin reducerea depozitelor de deseuri”, a spus Adina Magsi, director general, Alucro.

Obiectivul anual de reciclare pentru dozele din aluminiu, in Romania, este de 21% din piata (12.000 tone), iar, in decursul anului 2012, au fost reciclate, la nivel national, 5.000 tone de deseuri de aluminiu. Din volumul total reciclat de aluminiu, 80% a fost reprezentat de dozele din aluminiu.

Programul ”Every Can Counts” subliniaza importanta reciclarii dozelor de aluminiu, indiferent de locul in care se consuma continutul acestora.

“Varianta romaneasca a programului a fost lansata, in premiera, in 2011, la sediul Bosch din Timisoara, exemplul fiind urmat de Toyota Romania. In ambele companii au fost instalate cutii cu un design special, dedicate colectarii dozelor de aluminiu, in vederea motivarii angajatilor si a clientilor de a participa activ la protejarea mediului inconjurator”, potrivit Alucro.

sursa: green-report.ro


Categorii: Reciclare, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 20.05.2013 No Comments »


Afisari: 1415

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design