Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Bucuresti – capitala poluata, fara spatii verzi

Bucureştiul se află pe lista capitalelor europene, dar condiţiile de viaţă nu ating nici pe departe nivelul altor oraşe din Europa. Bucureştenii respiră aer poluat, au foarte puţin spaţiu verde la dispoziţie şi nu sunt adepţii mersului pe bicicletă.

bucuresti-poluat

Bucureştiul este a doua cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană cu pulberi în suspensie, arată un studiu al Centrului pentru Politici Durabile, Ecopolis.

În Bucureşti se înregistrează anual, în medie, 92 de zile cu depăşiri ale nivelului admis, faţă de limita de 35 zile prevăzută de normele europene.

Capitala României este depăşită, din acest punct de vedere, doar de Sofia, unde acelaşi indicator este de 176 de zile, în medie, pe an, spun iniţiatorii studiului.

Pintre capitalele cele mai performante la calitatea aerului, suprafaţa de spaţii verzi şi rata de utilizare a bicicletei sunt Copenhaga, Stockholm, Helsinki şi Amsterdam.

Pe lângă aerul poluat pe care îl respiră, bucureştenii nu au parte, în compensaţie, de prea multe spaţii verzi, în comparaţie cu alţi cetăţeni europeni.

Conform Cadastrului Verde lansat în iunie 2011, Bucureştiul are 23,1 metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, care includ parcuri, cimitire, aliniamente stradale şi păduri.

Deşi se situează peste Madrid şi Paris, capitala României este cu mult în urma Vienei, care are 120 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

Cei care stau în Sectorul 1 au cea mai mare suprafaţă verde (77,19 metri pătraţi per capita), iar sectorul 2 are suprafaţa verde cea mai mică (12,43 metri pătraţi).

Însă suprafeţele verzi nu sunt suficiente, deoarece Uniunea Europeană cere ca anul viitor să se atingă cifra de 26 metri pătraţi pe cap de locuitor.

Sursa: tvr.roCategorii: Despre CO2, Stiri Romania | 13.05.2013 No Comments »


Afisari: 1176

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design