Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Laboratorului Verde al Reciclarii a ajuns in 26 de orase din tara

Prima ediție a Laboratorului Verde al Reciclării a ajuns la final. Timp de trei luni, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 26 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare, aceștia reprezentând prima generație de „experimentaliști 2.0” ai colectării selective.

Prin intermediul unei experiențe multimedia unice, oferite de caravana națională Laboratorul Verde al Reciclării, elevii de clasa a III-a au avut oportunitatea de a înțelege și de a lua parte la procesul de colectare selectivă.laboratorul-verde

“Educaţia este cea mai durabilă investiție într-o societate. Iar educația ecologică e cea mai durabilă investiție în sănătatea și echilibrul ecologic al unei societăți. Cu aceste generaţii de copii, încercam să începem cât mai devreme, astfel încât ei să aibă şansa de a fi cetăţeni model, cetăţeni europeni, care înţeleg că relaţia lor cu mediul înconjurător este foarte importantă. Ei sunt romanii care vor avea România Verde”, a afirmat ministrul mediului și schimbărilor climatice, Rovana Plumb.

Implicându-se în activitățile oferite de Laboratorul Verde al Reciclării – vizionarea unei animații și a unui spot didactic pe tema colectării selective, participarea la un joc de echipă pe tablete PC – elevii au înțeles importanța propriilor acțiuni asupra protejării mediului înconjurător.

Marii câștigători ai primei ediții sunt cei 25 de elevi din clasa a III-a C, din „Școala Gimnazială Andrei Mureșanu”, Deva. Copiii au reușit să obțină cel mai mare scor la nivel naţional – 212,5 puncte – în jocul digital „Colectează selectiv cu R-ECO!”, acesta fiind doar una dintre provocările lansate de Eco-Rom Ambalaje în cadrul acestui proiect.

Pentru a fixa și mai bine noțiunile învățate prin intermediul proiectului, Eco-Rom Ambalaje a decis că premiul cel mare să fie o vizită la o fabrică de reciclare. Aici, cei 25 de copii au observat cu atenție modalitatea în care ambalajele pot fi reciclate în obiecte utile și li s-a reamintit că obiceiul de a colecta separat trebuie să fie integrat în rutină lor zilnică.

Programul educațional Laboratorul Verde al Reciclării se înscrie în inițiativa pe termen lung a Eco-Rom Ambalaje de responsabilizare ecologică a populației și va continua și în anul 2013 în perioadele martie-iunie, respectiv septembrie-decembrie.Categorii: Concursuri verzi, Reciclare, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 02.04.2013 No Comments »


Afisari: 1491

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design