Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Furnitubes: vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate

Imbold, Galeria prezintă vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate – FURNITUBES: Tubeficient. Tubecologic, joi, 21 martie, de la orele 20:00, Polona, nr.40.

Furnitubes a apărut în 2008 într-un studio de plotare pentru arhitecţi şi cuprinde în prezent o serie completă de piese de mobilier – birouri, rafturi şi scaune care atrag atenţia asupra utilizării creative a unor resturi din exploatareafurnitubes-2-590 zilnică. Primele piese de mobilier au fost finalizate în 2011, după trei ani de testări şi reciclat carton.

Proiectul Furnitubes cuprinde idei şi rezolvări eficiente într-un moment al mişcărilor ecologice care ar trebui să aibă loc constant în orice spaţiu de lucru.

Design-ul pieselor se bazează pe un sistem tubular modular îmbinat fără lipitură. Piesele astfel create sunt demontabile, au greutate ultra redusă şi permit flexibilitate în utilizare.

De conceptul proiectului s-au ocupat arhitecţii Adrian Ibric, Mircea Mihai şi Florin Cristache (STUDIOPLOT+), ei ocupându-se şi de implementare.

“Suntem în continuare, la cinci ani de la primele schiţe, la fel de entuziasmaţi de idee. Modificăm constant mobilierul din biroul de la Studioplot, care în perioada următoare va cuprinde exclusiv piese reciclate din tuburi de carton.” a declarat Adrian Ibric, iniţiatorul Furnitubes.

Deşi iniţial Furnitubes a fost un experiment de design intern, cei trei arhitecţi au primit în ultimile luni cereri insistente de mobilier custom pentru diverse spaţii de lucru creative.

Sursa: One.ro


Categorii: Azi ma simt verde, Reciclare, Shopping, Vreau sa ma implic | 20.03.2013 No Comments »


Afisari: 2001

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design