Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Colectare de electrice si electrocasnice, contra unor vouchere

Primul “Reciclator” – aparat pe care pot fi cântărite DEEE-urile, în funcţie de masa şi tipul aparatului eliberându-se un voucher de o anumită valoare – a fost amplasat, luni, la Cora Pantelimon din Bucureşti.

La intrarea în “zona verde” a magazinului, unde se află şi un aparat în care se colectează selectiv PET-uri şi doze de aluminiu – “Bancomatul Verde”, au fost afişate şi preţurile pentru DEEE-uri. De exemplu, pentru laptopuri, preţul este de 1,5 lei/ kg, pentru PC-uri – 1,20 lei/ kg, pentru televizoare, monitoare LCD, cuptoare cu microunde, boilere,deee calorifere şi imprimante – 0,7 lei/ kg, pentru frigidere, maşini de spălat, aragaze şi aparate de aer condiţionat – 0,8 lei/ kg, iar pentru telefoane mobile – 10 lei/ kg. Astfel, pentru un frigider, voucher-ul primit ar putea avea o valoare de 80 de lei.

Aparatele pentru DEEE-uri vor fi instalate în toate cele 10 magazine Cora din ţară, în următoarele 30 de zile, de către Green Group, care se ocupă de reciclare, potrivit reprezentanţilor reciclatorului.

Rovana Plumb a spus că, prin acest proiect, se doreşte creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte colectarea selectivă, dar şi atingerea ţintei de colectare şi reciclare impusă de Comisia Europeană printr-o directivă transpusă în legislaţia naţională, de 4 kilograme/ cap de locuitor, în prezent colectându-se doar 1,1 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor.

Constantin Damov a spus, la rândul său, că aparatul pentru PET-uri şi doze de aluminiu din Cora Pantelimon colectează aproximativ 1.000 de unităţi pe zi, iar în aparatele din toată ţara au fost colectate până în prezent peste 600.000 de astfel de ambalaje.

Sistemul inteligent pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice, promovat sub denumirea “Reciclatorul”, conţine: o platforma de cântărire, un scaner, o tableta de preluare a semnăturii, imprimanta pentru emiterea voucher-ului, imprimanta pentru emiterea etichetei pentru deşeu, pentru recunoaşterea magazinului, un monitor cu sistem touch, o tastatura şi un mouse.

Aceste aparate se regăsesc în magazine Cora şi Auchan din Bucureşti, Piteşti, Bacău, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Constanţa.

Damov declara la începutul lunii că Green Group şi-a propus ca până la sfârşitul lunii martie să distribuie în magazine 40 de automate de colectare de PET-uri şi doze de aluminiu, iar până la sfârşitul anului, 200. Green Group a achiziţionat deja 40 automate, în valoare de 835.000 euro.

Pe de altă parte, fiecare lanţ de magazine se poate implica în acest program cu reciclatorul pe care şi-l alege, a precizat anterior vicepreşedintele AMRCR Delia Nica.

Sursa: Mediafax.ro


Categorii: Azi ma simt verde, Reciclare, Shopping, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 19.03.2013 No Comments »


Afisari: 3742

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design