Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

O pata de petrol se extinde pe litoralul ucrainean spre Romania

O pată de petrol ce însumează peste 5,2 kilometri pătraţi se extinde pe litoralul regiunii ucrainene Odesa, la Marea Neagră, spre România, a informat joi Serviciul de Inspecţie Ecologică din Ucraina, potrivit EFE.

‘Petele şi pelicula de petrol (…) se extind în direcţia României sub forma unui triunghi de 5,28 kilometri pătraţi’, se afirmă într-un comunicat al Serviciului de Inspecţie Ecologică, citat de agenţiile locale.poluare-petrol

Poluarea litoralului s-a produs după scufundarea la 6 martie a cargoului moldovenesc ‘Nikolai Bauman’, din care s-au scurs în mare produse petroliere în urma naufragiului.

Ambarcaţiunea, încărcată cu 2.700 de tone de ipsos, efectua o cursă între Turcia şi oraşul ucrainean Herson. Ea a început să ia apă printr-o spărtură la proră care a provocat inundarea aproape imediată a compartimentelor din faţă ale cargoului.

Cei unsprezece membri ai echipajului au fost salvaţi, însă ambarcaţiunea s-a scufundat la o adâncime de 18 metri. Toată încărcătura şi o parte din combustibil au ajuns în apă.

Ecologiştii au avertizat că şi ipsosul poate fi deosebit de dăunător pentru biodiversitatea zonei.

Sursa: Financiarul.ro
Categorii: Factori poluanti, Stiri Externe, Stiri Romania | 15.03.2013 No Comments »


Afisari: 1517

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design