Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Martisoare eco – pentru actiuni de plantare si ecologizare

Pe parcursul unui an calendaristic este o zi care vesteşte sosirea primăverii. Această zi este 1 martie şi este simbolizată printr-un mărţişor.

Mărţişorul are o vechime de 8000 de ani şi de-a lungul anilor şi-a schimbat forma însă semnificaţia sa a rămas aceeaşi.

Pentru a sărbători şi onora simbolul primăverii Departamentul de Mediu al Asociaţiei montane Pathos a iniţiat şi organizat proiectul eco-artistic “Mărtişoare eco”.martisor-publimedia-shutterstock

Proiectul “Mărtişoare eco” a avut ca participanţi 9 persoane care fac parte din toate departamentele Asociaţiei montane Pathos. Acestea timp de 2 ore au reuşit confecţionarea a 25 de martisoare.

Martisoarele au fost realizate din materiale reciclabile precum dopuri, mărgele, elastic, materiale care prin creativitatea participanţilor au primit o nouă şansă pentru a încânta ochiul privitorilor.

Perioada de achiziţionare a mărţişoarelor eco este 23 februarie – 8 martie la cursurile Şcolii de munte Pathos şi prin intermediul paginii de facebook a asociaţiei.

Proiectul eco-artistic “Mărtişoare eco” al Departamentului de Mediu a reunit astfel mai mulţi membrii ai asociaţiei care prin creativitatea şi darurirea lor au dat viaţă unor obiecte care vor simboliza primăvara.

Fondurile obtinute din vanzarea Martisoarelor Eco vor fi directionate catre actiunile de plantare si ecologizare care vor fi realizate in special in zonele montane.

Sursa: amphatos.ro


Categorii: Azi ma simt verde, Shopping, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 01.03.2013 No Comments »


Afisari: 2185

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design