Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Rovana Plumb: Romania detine un potential semnificativ in dezvoltarea energiilor regenerabile

România ocupă un loc important pe harta energiei şi deţine un potenţial semnificativ în dezvoltarea energiilor regenerabile iar actualul Guvern vrea să dezvolte proiecte importante în aceste domenii, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a participat, joi, 31 ianuarie, la Viena, alături de premierul Victor Ponta, la Conferinţa privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic.

energie-regenerabila

În cadrul evenimentului, s-a pus în discuţie problematica reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, printr-o strânsă cooperare a tuturor factorilor implicaţi la nivel naţional, regional şi local, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, remis, joi.

‘Avem ca prioritate zero îndeplinirea obiectivelor ambiţioase, stabilite de Uniunea Europeană de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020, creşterea cu 20% a ponderii energiilor regenerabile în totalul consumului energetic şi creşterea eficienţei energetice cu 20%. Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, pe care îl gestionez, coordonează pregătirea politicilor al căror obiectiv strategic este dezvoltarea unei economii bazată pe emisii reduse de dioxid de carbon’, a adăugat Rovana Plumb.

Alte subiectele de discuţie abordate în cadrul conferinţei s-au referit la mecanismele financiare inovative pentru investiţiile în protecţia mediului, rolul regiunilor şi strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

În ceea ce priveşte R20, structura creată de fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, Rovana Plumb a subliniat faptul că România intenţionează să lucreze în cadrul acestei platforme, prin promovarea proiectelor cu potenţial de reducere a CO2, încurajarea de investiţii în energie regenerabilă şi crearea de locuri de muncă verzi. ‘În spatele tuturor acestor obiective se află componenta umană, căreia trebuie să-i acordăm dreptul de decizie, încurajând în acelaşi timp parteneriatul public privat’, a arătat Rovana Plumb.

Conferinţa de la Viena este organizată sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann, şi al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (cunoscut pentru proiectele sale reuşite în domeniul protecţiei mediului), cu sprijinul UNDP, UNEP şi al altor organizaţii din sistemul UN.

Sursa: Financiarul.ro


Categorii: Stiri Romania | 01.02.2013 No Comments »


Afisari: 1683

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design