Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

2 Februarie – Ziua Mondiala a Zonelor Umede, sarbatorita in 2 scoli buzoiene

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Mondiale a Zonelor Umede, Agentia pentru Protectia Mediului Buzau, in colaborare cu Administratia Bazinala de Apa Buzau – Ialomita si Lafarge Romania, va organiza actiuni de informare in doua scoli buzoiene: Scoala cu clasele I-VIII „Cpt. Aviator M. T. Badulescu” si Scoala cu clasele I-IV din localitatea Vadu Pasii.

Cu aceasta ocazie se va lansa proiectul de educatie ecologica “Zonele Umede si Oamenii, Impreuna peste Timp”- editia a II- a.

Proiectul se va desfasura in perioada februarie – iunie 2013 si va avea un grup tinta format din 80 de elevi si 4 cadrezone-umede-lacul-balta-alba didactice din cele doua scoli. Pe parcursul derularii acestui proiect, elevii vor participa la concursuri de desene, vor realiza scenete, vor participa la sesiuni de informare in clasele lor sau la lectii in aer liber despre biodiversitate.

In fiecare an, la data 2 februarie, 163 de tari ale globului sarbatoresc Ziua Mondiala a Zonelor Umede. Ziua de 2 februarie marcheaza data la care a fost semnata, in 1971, Conventia de la Ramsar (Conventia asupra zonelor umede, de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice). Romania a semnat Conventia de la Ramsar in 1991, iar aceasta conventie a fost ratificata prin Legea nr.5 din 21.09.1991.

Sursa: Ecomagazin.ro


Categorii: Azi ma simt verde, Stiri Romania | 31.01.2013 No Comments »


Afisari: 1887

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design