Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Actiune de curatare a “Deltei” Vacaresti

Ministrul Mediului si Padurilor, impreuna cu Asociatia Salvati Dunarea si Delta vor desfasura, sambata 27 octombrie 2012, actiunea de ecologizare a zonei Lacului Vacaresti, eveniment derulat sub denumirea “Delta” Vacaresti: un pamant in Bucuresti!Lacul-vacaresti-delta

Punctul de întâlnire este la intrarea în zona Lacului Văcărești dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper: complex rezidențial Jupiter).

Zona lacului Văcărești care necesită curățarea imediată se întinde pe aproximativ 190 de hectare. Ecologizarea se justifică din cel puțin din trei puncte de vedere:

  • Autoritățile centrale, conştiente de importanţa unui astfel de ecosistem într-un oraș precum Bucureştiul, au anunţat deja că intenționează declararea în lunile urmatoare a lacului Văcărești drept zonă naturală protejată.
  • Spațiul ar putea fi amenajat și redată publicului larg, devenind astfel un model de transformare a unui zone abandonate și folosită ca groapă de gunoi, într-un loc de utilitate publică.
  • Ecologizarea ar aduce beneficii majore biodiversității dezvoltate spontan, care cuprinde, conform observațiilor făcute de specialiști la prima vedere, numeroase specii de păsări, pești, mamifere și amfibieni, dintre care unele protejate.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursa: TOTB.ro

Categorii: Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 25.10.2012 No Comments »


Afisari: 1584

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design