Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Exploatarea gazelor de sist prezinta riscuri majore pentru sanatate si pentru mediu

Exploatarea gazelor de sist prezinta riscuri pentru sanatatea umana si pentru mediu mai grave decat exloatarea altor combustibili fosili, arata un raport al Comisiei Europene

gaze-sist

Studiul identifică opt domenii de risc major cauzat de efectul cumulat al mai multor puțuri, printre care contaminarea apei subterane și de suprafață, degradarea solului, biodiversității, calității aerului și modificarea condițiilor seismice.

Contaminarea apei este considerată un risc major din cauza metodei de fracturare hidraulică, care implică forarea către depozite de gaze de șist la adâncimi de peste 3 kilometri și injectarea de cantități mari de apă cu nisip și chimicale la mare presiune.

Nisipul umple porii geologici, prevenind colapsarea puțului, pe măsură ce gazul migrează în sus împreună cu o parte din apa contaminată de chimicalele introduse, inclusiv materiale radioactive de un nivel scăzut.

Din cauza riscurilor, studiul recomandă ca exploatarea resurselor de gaze de șist prin fracturare hidraulică să se facă doar în condiții stricte și nu la scară industrială. Fracturarea hidraulică nu trebuie făcută în zone unde apa este folosită pentru băut, se mai arată în raport.

Sursa: Totb.ro


Categorii: Factori poluanti, Stiri Externe, Stiri Romania | 10.09.2012 No Comments »


Afisari: 1396

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design