Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ministrul Mediului si Padurilor la evenimentul de lansare a programului „Coltul Verde din scoala mea”

borbely“Acest program este foarte important, deoarece scoala este nucleul educational al societatii. Copiii sunt intelepti si stiu ce trebuie sa faca, bineinteles si datorita dascalilor care ii indruma. Ei sunt cei care, câteodata, ii educa pe parinti, mai ales in ceea ce priveste protejarea mediului. Aceste colturi verzi, care vor fi create in 14.000 de scoli, sunt o buna initiativa de a accelera procesul de colectare selectiva a deseurilor”, a spus ministrul Mediului si Padurilor.

Programul este sprijinit de Ministerul Mediului prin Administratia Fondului pentru Mediu care a alocat 674.000 lei pentru acest proiect.

“Desi in momentul de fata reciclam putin peste 1% din deseurile produse, vom ajunge la peste 50% in 2016 – 2017. Pentru atingerea acestui obiectiv, alocam circa 1,2 miliarde de euro pentru ca in fiecare judet sa fie pus la punct sistemul de management integrat al deseurilor”, a precizat László Borbély.

Totodata, ministrul Mediului si Padurilor a adaugat ca “din iulie 2010, conform legislatiei de mediu in vigoare, fiecare primarie are obligatia sa colecteze selectiv cel putin 15% din deseurile generate. Pentru fiecare tona nereciclata, sub aceasta valoare, se percepe o contributie de 100 lei care constituie venituri la Fondul pentru Mediu”.

László Borbély a dat asigurari ca va sustine intotdeauna acele proiecte care au scop imbunatatirea conditiilor de mediu in România si a anuntat ca o viitoare initiativa in acest sens este dotarea a peste 3.000 de scoli, gratuit, cu aparate de comprimare a PET-urilor.


Categorii: Azi ma simt verde | 29.09.2011 No Comments »


Afisari: 1841

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design