Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Participarea sistemului penitenciar in proiectul „Let’s do it, Romania!”

Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile penitenciare subordonate, asumandu-si rolul de serviciu public aflat in slujba comunitatii, de a realiza interventia recuperativa a persoanelor private de libertate cu scopul reintegrarii sociale a acestora dupa liberare, se vor implica in activitatile derulate cu ocazia Zilei de Curatenie Nationala. lets_do_it_romania

Astfel, in data de 24 septembrie 2011, aproximativ 800 persoane private de libertate, dintre care 66 de minori si tineri, din unitatile penitenciare din tara, vor participa in calitate de voluntari la activitati de ecologizare si igienizare a zonelor limitrofe penitenciarelor, conform indicatiilor primite de organizatorii “Let’s do it, Romania!”. Persoanele private de libertate implicate in aceste activitati isi executa pedeapsa privativa de libertate in regimul deschis si semideschis.

De asemenea, angajati ai sistemului penitenciar si-au manifestat dorinta pentru a participa in calitate de voluntari in cadrul proiectului “Let’s do it, Romania!”.
In aceasta actiune nationala vor fi implicate penitenciarele din: Aiud, Arad, Bacau, Baia Mare, Barcea Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bucuresti Jilava, Bucuresti Rahova, Codlea, Colibasi, Craiova, Focsani, Galati, Gherla, Giurgiu, Iasi, Margineni, Miercurea Ciuc, Oradea, Pelendava, Ploiesti, Poarta Alba, Satu Mare, Targsor, Targu Mures, Targu Jiu, Timisoara, Tulcea, Vaslui, penitenciarele de minori si tineri din Craiova si Tichilesti si centrele de reeducare din Buzias, Gaesti si Targu Ocna.

Activitatea se desfasoara in baza acordului de parteneriat incheiat intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia “Viitorul in zori”.
In anul 2010, pe 25 septembrie, au participat la Ziua de Curatenie Nationala, ca voluntari, aproximativ 400 de persoane private de libertate din 20 de unitati penitenciare.

Proiectul “Let’s Do It, Romania!” este o actiune de implicare sociala care isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste gestiunea corecta a deseurilor si aplicarea legislatiei de mediu. Proiectul isi propune curatarea arealelor naturale de pe teritoriul intregii tari intr-o singura zi, in derularea acestei actiuni fiind cooptat un numar mare de voluntari, cetateni si institutii publice.

Sursa: AmosNews


Categorii: Green Happening, Stiri Romania | 23.09.2011 No Comments »


Afisari: 1790

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design