Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Side by Side for the Black Sea

marea-neagra-250x195Fondul International de Cooperare si Parteneriat al Marii Negre si Marii Caspice (BSCSIF) lanseaza proiectul “Side by Side for the Black Sea”. Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 3.1.b- Proiecte de Formare si Retele BSCSIF anunta lansarea proiectului “Side by Side for the Black Sea”, proiect de cooperare internationala ce vizeaza dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de tineret din Bazinul Marii Negre de a organiza si implementa proiecte de prevenire a poluarii apei.

Activitatea principala a proiectului consta intr-un curs de formare cu desfasurare in perioada 5-14 septembrie 2011, pe frumoasa insula de la Gura Portiei, unde se vor reuni 27 de tineri din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia, Ucraina si Ungaria. Proiectul se implementeaza pe o durata de 6 luni, 01.07.2011-31.12.2011. Proiectul incurajeaza egalitatea de sanse prin implicare a 9 tineri cu oportunitati reduse.

Timp de 8 zile participantii isi vor dezvolta cunostintele despre metodele de prevenire a poluarii apei si calitatea apei in Bazinul Marii Negre si isi vor imbunatati abilitatile de a scrie proiecte in acest domeniu. Invatarea non-formala este un element cheie in acest process de formare. Schimbul de experienta si de bune practici va contribui la dezvoltarea profesionala si personala a participantilor. In cadrul unor seri interculturale, tinerii vor avea oportunitatea de a cunoaste culturile, traditiile si obiceiurile colegilor participanti. In urma celor 8 zile de training, tinerii vor putea intelege cu adevarat ce inseamna respectul, toleranta, acceptarea si diversitatea culturala.

Organizatorii asteapta ca la sfarsitul acestei etape a proiectului, cei 27 de tineri sa aiba un simt crescut al cetateniei europene, sa fie gata sa-si foloseasca entuziasmul, cunostintele si capacitatea printr-o abordare multiculturala in activitatile lor ce vizeaza solutionarea problemelor de mediu.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati site-ul proiectului nostru (http://www.wix.com/bscsif/sbs-project). Informatii suplimentare va poate oferi Managerul de Proiect: Diana Calin.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, actiunea 3.1.b.

Sursa:EcoMagazin.ro


Categorii: Articole | 08.09.2011 No Comments »


Afisari: 1681

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design