Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Olandezii vor sa-si construiasca un munte, in mijlocul tarii

Olandezii se gandesc sa construiasca un munte in mijlocul tarii, care sa aiba peste 2.000 m inaltime. Povestea pare demna de filmul ‘Englezul care a urcat un deal, dar a coborat un munte’, cu Hugh Grant, scrie site-ul lesquotidiennes.com. muntele

Olandezii nu vor mai fi nevoiti sa mearga in strainatate ca sa schieze si sa suporte glumele despre cat este de ‘plata’ tara lor. Se gandesc sa-si construiasca propriul munte de peste 2.000 m.

De cand ideea a fost lansata intr-un ziar, acum cateva saptamani, mai multe federatii militeaza pentru realizarea acestui proiect. Federatiile sportive din Olanda sprijina ideea acestui proiect faraonic, care mai implica o pista de bob, piste de ascensiuni si chiar un patinoar la altitudine. Firme de proiectare, arhitecti, geologi, climatologi si investitori ar fi pe cale sa lucreze pentru a face proiectul realizabil.

Thijs Zonneveld, cel care a avut initiativa proiectului, este convins ca si Olanda poate avea muntele ‘sau’. Fost ciclist semi-profesionist, el si-a exprimat nemultumirea fata de ‘platitudinea plictisitoare’ a tarii sale intr-un editorial publicat pe 29 iulie. ‘Terenul plat este perfect pentru cultivarea sfeclei, cresterea vacilor sau construirea drumurilor drepte, dar este o catastrofa din punct de vedere sportiv’, a scris el, adaugand: ‘Vreau un munte. Unul adevarat. In Olanda.’ El marturiseste astazi ca ‘poate visa cu ochii deschisi’ cand vede cum proiectul prinde contur, putand fi finalizat in 2018.

Cel mai inalt punct din Olanda are 322 m si aproape o treime din teritoriul olandez se afla sub nivelul marii.

Sursa: ImpactNews


Categorii: Articole | 24.08.2011 No Comments »


Afisari: 1719

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design