Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

O autostrada din Bulgaria va avea tuneluri speciale pentru broaste testoase

Tronsonul numarul 4 al autostrazii Struma, care va lega capitala bulgara Sofia de punctul de trecere a frontierei Kulata, la granita cu Grecia, va fi dotat cu tunele si alte ‘constructii’ speciale pentru broaste testoase, a declarat ministrul bulgar al dezvoltarii regionale Rosen Plevneliev.

turtle_on_road_91545500

Ministrul a asistat vineri la ceremonia de deschidere a ofertelor pentru construirea tronsonului de 15 kilometri intre orasul Sandanski si punctul Kulata, scrie Agerpres.
Plevneliev a spus ca acest tronson este specific prin faptul ca trece printr-o zona importanta din punctul de vedere a biodiversitatii si vor fi luate toate masurile pentru securitatea animalelor salbatice din zona.

Zona este populata de doua specii de broaste testoase protejate de lege si vor fi construite tuneluri speciale prin care acestea vor putea trece sub autostrada, precum si ziduri din beton care vor preveni aparitia lor pe carosabil. Vor fi amenajate si locuri speciale unde aceste animale sa-si depuna ouale. In zona sunt si alte alte animale protejate, precum serpi, pasari, broaste, sopârle si altele, a spus Plevneliev si a precizat ca exista o lista lunga de masuri care vor fi luate in timpul constructiei autostrazii pentru protejarea acestora.

15 companii au depus oferte pentru constructia tronsonului 4 al autostrazii, care trebuie sa inceapa in luna noiembrie 2011 si sa termine pâna la sfârsitul anului 2013, când trebuie sa fie finalizata si constructia tronsonului 1. Se asteapta ca intreaga autostrada sa fie finalizata in urmatoarea perioada de planificare a UE, intre 2014 si 2020. Valoarea totala a autostrazii se asteapta sa ajunga la circa 1,1 miliarde de euro, a declarat ministrul Rosen Plevneliev. Finantarea este asigurata din programul operational Transport si, partial, din bugetul de stat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Categorii: Articole | 22.08.2011 No Comments »


Afisari: 1783

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design