Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Monografia Parcului National Muntii Rodnei, editata cu bani europeni

Parcul National Muntii Rodnei are, incepand de marti, o monografie, lucrarea fiind editata de administratia parcului cu fonduri europene, in baza unui proiect finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

capra_neagra_carpati_47925900

Monografia a fost lansata marti la sediul Directiei Silvice Bistrita si numara peste 330 de pagini care contin date despre Parcul National Muntii Rodnei si denumirea tuturor celor 6.516 specii de flora si fauna care se regasesc in acest areal protejat, scrie Agerpres.

Potrivit coordonatorului stiintific al acestei lucrari, Claudiu Iusan, monografia, tiparita in 1.500 de exemplare, reprezinta sinteza a peste 1.000 de articole de specialitate si se bazeaza pe consultarea a mai bine de 400 de titluri bibliografice si o munca de patru ani a echipei pe care a coordonat-o.

In Parcul National Muntii Rodnei pot fi gasite 1.031 de specii de coleoptere (insecte cu patru aripi), 642 de feluri de fluturi, dar si peste 30 de specii rare, cum ar fi floarea “Opaitul Rodnei”, care este si simbolul Parcului National Muntii Rodnei, cocosul de mesteacan, capra neagra sau rasul.

Monografia va ajunge si la 25 de biblioteci din tara, urmand a fi editata inclusiv in limba engleza.

De asemenea, va fi tiparit si un album foto al Parcului National Muntii Rodnei.

Lucrarea a fost realizata si finantata in cadrul proiectului castigat de administratia parcului – “Masuri de management conservativ al biodiversitatii din Parcul National Muntii Rodnei”, care a primit o finantare europeana in valoare de 2,2 milioane lei.

Parcul National Muntii Rodnei este considerat cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali, masurand peste 46.000 de hectare, dintre care 3.300 au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979.

Sursa: Realitatea


Categorii: Stiri Romania | 13.07.2011 No Comments »


Afisari: 3005

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design