Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Biodiversitatea din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii protejata de noua lege a Deltei Dunarii

delta-dunarii-1Noua lege a Deltei Dunarii, promulgata la inceputul lunii iulie, impune restrictii stricte in ceea ce priveste activitatile desfasurate in zonele strict protejate din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), fiind interzise activitatile umane, cu exceprtia celor de cercetare, educatie si ecoturism, cu limitarile descrise in planul de management. Important si determinant pentru conservarea si protectia biodiversitatii deltaice este noul amendament prin care prevederile planului de management al rezervatiei sunt prioritare fata de prevederile altor planuri de dezvoltare, iar planul de management va avea la baza obiectivele de conservare in functie de speciile/habitatele prioritare ale rezervatiei.

Potrivit noului act normativ, Administratia Rezervatiei va fi condusa de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, acesta avand si calitatea de ordonator tertiar de credite. Guvernatorul va avea un Consiliu In ceea ce priveste bugetul Administratiei Rezervatiei, fondurile vor fi alocate, ca si pana acum, de Ministerul Mediului. toate fondurile colectate in urma aplicarii unor tarife, cum ar fi taxa de acces in Delta, se vor constitui in ā€˛venituri proprii ale Administratiei Rezervatiei si se vor utiliza atat pentru protejarea bunurilor patrimoniului natural al rezervatiei, cat si pentru administrarea bunurilor patrimoniului Administratiei Rezervatiei”.

Ca si in vechea lege a Deltei, Administratia Rezervatiei va administra intreaga suprafata a rezervatiei, cu exceptia terenurilor private, sau celor care se afla in patrimoniul Consiliului Judetean sau al consiliilor locale. Cu toate acestea prevederile planului de management al rezervatiei si ale regulamentului sunt obligatorii pentru Administratia Rezervatiei, precum si pentru persoanele fizice si juridice care detin sau administreaza terenuri sau alte bunuri si/sau desfasoara activitati in perimetrul rezervatiei. Printre noile atributii ale ARBDD va fi si administrarea resursei piscicole din domeniul public al statului, in conformitate cu prevederile Planului de management si ale regulamentului rezervatiei.

Noua lege a Deltei faciliteaza si procesul de reconstructie ecologica a amenajarilor agricole si piscicole, care datorita degradarii sau altor cauze nu mai pot fi exploatate in scopul pentru care au fost amenajate initial. Aceste lucrari vor putea fi realizate pe trenurile proprietate privata a persoanelor fizice, persoanelor juridice si a unitatilor administrativ – teritoriale la propunerea autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, prin expropriere si declararea de utilitate publica a acestora. Lucrarile de reconstructie ecologica prevazute pe teritoriul rezervatiei pe terenuri ce apartin domeniului public de interes judetean si/sau local se vor putea realiza prin trecere in domeniul public al statului al acestora la propunerea autoritatii publice centrale pentru protectia mediului si padurilor conform legislatiei in vigoare.

Mai multe detalii pe HotNews


Categorii: Stiri Romania | 13.07.2011 No Comments »


Afisari: 5271

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design