Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Malurile Dambovitei inverzite si acoperisuri verzi in Capitala, pe banii UE

Proiectele de reabilitare a raului Dambovita si de construire a acoperisurilor au fost adoptate de Consiliul General, joi. Astfel, proiectele vor fi finantate de Uniunea Europeana in proportie de pana la 98%. acoperis_verde_1

Proiectul „Reabilitarea Urbana a Raului Dambovita” presupune instalarea unor panouri plutitoare ce vor decora malurile Dambovitei cu verdeata. Panourile vor fi fixate pe mal cu suporti metalici. Astfel, saptiul verde creste cu 122.000 de metri patrati. Valoarea proiectului se ridica la peste 97 de milioane de lei , din totalul sumei doar 2% se va lua din bugetul local. Durata de implementare a proiectului este de 5 ani.

Acoperisurile verzi sunt si ele o solutie viabila pentru a mari numarul de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor. Proiectul este suportat financiar 50% de Uniunea Europeana si 50% de Primaria Capitalei. Valoarea acestuia ajunga la 7,5 milioane de lei. Primele acoperisuri verzi vor fi montate pe caminele studentesti din Regie. „Primele le punem la studenti, ca ei sunt mai intelegatori. Dupa care ne extindem si la blocurile normale. Astia batranii sunt mai reticenti, ca daca le ploua in casa”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Cele doua proiecte au fost respinse de nenumarate ori de consilierii generali. „Sunt fericit ca au trecut proiectele cu spatiile verzi. Acum doamna directoare de la mediu se poate duce sa depuna dosarul pentru banii de la UE”, a mai adaugat Oprescu.

Sursa: ImpactNews


Categorii: Stiri Romania | 01.07.2011 No Comments »


Afisari: 2101

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design