Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Scoli ecologice in Targu-Mures cu fonduri europene

Municipalitatea a inceput implementarea unui proiect de incalzire si furnizare a apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare in mai multe cladiri publice.

paorui_solare_incalzire

Campania intitulata „Casa verde in municipiul Targu-Mures” face parte din programul national de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. „80 % din cheltuielile cuprinse in acest proiect, adica 3.413.000 de lei, sunt banii pe care nu ii cheltuieste Primaria ci provin dintr-o finantare alocata de Administratia Fondului pentru Mediu. In urma implementarii proiectului, marile scoli si gradinite ale orasului, plus Centrul Social si Centrul Cultural Mihai Eminescu vor beneficia de o calitate a aerului mai buna si o reducere substantiala a emisiilor de dioxid de carbon. Evident, energia termica rezultata din folosirea panourilor solare este gratuita”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior. Fiecare metru patrat de panou economiseste pana la 850 de metri cubi de gaz metan pe an, iar sistemul solar functioneaza in conditii de eficienta maxima, si la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Ce institutii vor beneficia de panouri solare

Cele 14 obiective care vor fi ecologizate sunt Centrul social de pe strada Rozmarinului, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, Colegiul Economic „Transilvania”, Grupul Scolar “Constantin Brancusi”, Grupul Scolar “Aurel Persu”, Grupul Scolar “Electromures”, Grupul Scolar “Ion Vlasiu”, Grupul Scolar Industrial “Avram Iancu”, Grupul Scolar Sanitar “Gheorghe Marinescu”, Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu”, Gradinita Raza de Soare, Gradinita cu program prelungit nr. 9 “Codrisor” si Gradinita nr. 12. Primele obiective finalizate vor fi Centrul social, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Economic “Transilvania”, Grupul Scolar Sanitar “Gheorghe Marinescu” unde punerea in functiune a instalatiilor este prevazuta pentru sfarsitul lunii iulie.

Sursa: Adevarul


Categorii: Stiri Romania | 27.06.2011 No Comments »


Afisari: 2077

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design