Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

150 de sturioni au fost lansati in Dunare pentru protejarea biodiversitatii

sturioni_Apele Dunarii din zona Deltei au fost repopulate cu 150 de sturioni in cadrul unui eveniment dedicat biodiversitatii la initiativa Veolia Apa. Actiunea a incheiat patru zile de activitati pentru protejarea mediului la care au participat peste 150 de participanti din Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova,Turcia, Ucraina, Ungaria si Romania.

Sturionii provin din 14 pastrugi salbatice si au o varsta de 4 ani, iar greutatea medie de 1,8 kg, fapt care ii protejeaza contra pradatorilor naturali. Acestia urmeaza sa se intoarca in fluviu pentru reproducere in aproximativ patru ani.

Pescuitul sturionilor este interzis prin lege in Romania, aceasta interdictie fiind in vigoare din 2006 si este valabila pana in 2016. Pe aceasta durata de zece ani, sturionii sunt pescuiti numai in vederea reproducerii.
Ambasadorii biodiversitatii, invitati ai Veolia Apa au botezat fiecare sturion

Invitatii evenimentului organizat de Veolia Apa – Apa Nova Bucuresti, au participat la actiunea de botezare si lansare a sturionilor in apele Dunarii. Zoli Toth de la Sistem, Serban Copot de la Animal X, Ela Voineag, Gianina Corondan, guvernatorul Rezervatiei Delta Dunarii – Grigore Baboianu, reprezentantii ONG-urilor si Unesco, prezenti la eveniment, sunt doar cativa dintre cei care au botezat cate un sturion si l-au eliberat in Dunare.

„Actiunea noastra de repopulare a apelor Dunarii cu sturioni este simbolul acestui eveniment pe care in ultimii ani l-am organizat in vederea promovarii biodiversitatii si protejarii ecosistemului. Cei 150 de invitatii ai nostri s-au implicat activ pentru a boteza si elibera sturionii in apa, pentru a ajuta aceasta specie sa-si refaca numarul. Sunt bucuros ca putem contribui in Delta Dunarii nu doar prin proiecte si strategii de mediu, ci si prin actiuni concrete la care participa un numar atat de mare de persoane precum in acest an. Ca simbol al atasamentului nostru pentru Delta Dunarii, anul acesta, compania Veolia Apa a adoptat un cuplu de pelicani” a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucuresti si Veolia Apa.

Sursa: AmosNews


Categorii: Stiri Romania | 20.06.2011 No Comments »


Afisari: 2298

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design