Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Plastic din pene de gaina

Milioanele de tone de pene de gaina ar putea fi folosite la producerea plasticului, arata un studiu care analizeaza fezabilitatea avestui plastic mai prietenos cu mediul, informeaza BBC. gaini03

“Reteta” contine materiale derivate din petrol intr-o cantitate semnificativ mai mica. Cu toate acestea, mai este nevoie de teste la o scara mai mare pentru a stabili fezabilitatea ideii.

Penele, ca si parul si unghiile, sunt facute, in mare parte, dintr-o proteina dura si stabila din punct de vedere chimic, denumita cheratina si pot aduce mai multa rezistenta si o greutate mai mica in compozitia plasticului.

Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska, Lincoln, propun folosirea fibrelor din penele de gaina in proportie de 50% in compozite. Drept urmare, plasticul necesita cantitati mult mai mici de derivati din petrol.
“Tehnologiile anterioare folosesc cheratina ca un aditiv la polietilena si polipropilena. Lucrarea noastra face din pene ceva ca polietilena si polipropilena”, explica cercetatorul Yiqi Yang.

Prin urmare, plasticul va fi mai degradabil si mai sustenabil. In plus, acest tip de plastic este mai rezistent, inclusiv la apa.

“Daca putem folosi deseuri pentru un produs functional, eu zic ca este o idee buna. Deci folosirea biomaterialelor, fie ca este pentru produse de uz casnic, fie pentru aplicatii structurale, cred ca merita investigata”, spune, la randul sau, Renko Akkerman, director tehnic in cadrul Centrului de Cercetare a Compozitelor Termoplastice din Olanda.

Sursa: Think Outside The Box


Categorii: Articole | 01.04.2011 No Comments »


Afisari: 2798

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design