Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

“Sfantul Graal” al stiintei: Cercetatorii au creat prima frunza artificiala

Cercetatorii sustin ca au descoperit “Sfantul Graal” al stiintei intr-o frunza artificiala care ar putea transforma fiecare casa intr-un producator de energie. frunza_artificiala

Frunza, care are aceeasi marime ca o carte de joc, mimeaza procesul fotosintezei, prin care plantele transforma lumina si apa in energie.

Oamenii de stiinta aflati in spatele inventiei spun ca frunza reprezinta o solutie ieftina la criza energetica din lume.

“O frunza artificiala care sa functioneze a fost unul dintre Graalurile stiintei, decenii intregi. Acum am reusit”, a declarat dr. Daniel Nocera.

Frunza artificiala este realizata din silicon, electronice si catalizatori, substante care accelereaza reactiile chimice. Amplasat in circa 4 litri de apa, instrumentul produce suficienta electricitate pentru o casa din tarile in curs de dezoltare, pentru o zi intreaga.

Frunza separa apa in hidrogen si oxigen. Cele doua gaze sunt inmagazinate intr-o baterie de combustie, care le foloseste pentru a produce electricitate. Bateria poate sta fie pe casa, fie langa ea.

Nocera, cercetator la Massachusetts Institute of Technology (MIT), subliniaza ca frunza artificiala nu este un concept nou, insa cele dezvoltate pana acum nu putea fi folosite la scara larga si erau foarte scumpe.

Frunza lui Nocera este creata din materiale ieftine, care se gasesc peste tot, functioneaza in conditii simple si este stabila.

“Natura este condusa de fotosinteza si cred ca viitorul va fi alimentat de fotosinteza, deasemenea, sub forma acestei frunze”, a declarat Nocera.

Sursa: Realitatea


Categorii: Articole | 29.03.2011 No Comments »


Afisari: 2057

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design