Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Proiectul “Paralia Nature”, in portul Constanta

Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta a raspuns initiativei Institutului pentru Infrastructura, Mediu si Inovatie din Belgia de a gazdui, in premiera in Romania, proiectul „Paralia Nature”, un proiect european care militeaza pentru dezvoltarea infrastructurii portuare in armonie cu natura. constanta_port

Lucrarile proiectului se desfasoara pe 15 si 16 martie 2011, la sediul CN “APM” SA Constanta, in prezenta specialistilor din porturile Anvers (Belgia), Hamburg si Lubeck (Germania), Gijon (Spania), a reprezentantilor Zeeland Seaports (Olanda), ai portului Constanta, ai Ministerului Mediului, ai Institutului pentru Cercetari Marine „Grigore Antipa”, ai Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina. Participa si numerosi delegati pe probleme de mediu din institutiile constantene.

„Protectia mediului este o permanenta preocupare pentru toti, portul Constanta facand pasi importanti pentru a-si imbunatati managementul de mediu, precum si investitii semnificative axate pe protejarea mediului inconjurator”, a declarat Aurelian Andrei Popa, directorul general al CN „APM” SA, in deschiderea evenimentului.

La nivel european, in proiectul „Paralia Nature” coopereaza guverne, porturi, universitati, ONG-uri. Obiectivele acestuia sunt abordate in contextul in care marile porturi europene sunt implicate in planuri de extindere, in interiorul sau in apropierea naturii protejate. Planurile pentru dezvoltarea porturilor, in special cele care isi propun cresterea traficului de containere, reprezinta dileme intre dezvoltarea economica si conservarea naturii.

Coordonatorul si initiatorul proiectului, Institutul pentru Infrastructura, Mediu si Inovare din Belgia, este o organizatie-retea care initiaza proiecte europene de cooperare, axate pe implementarea eficienta a politicii de mediu a Uniunii Europene.

Sursa: AmosNews

Categorii: Stiri Romania | 15.03.2011 No Comments »


Afisari: 1768

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design