Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Primele 50 de taxiuri electrice circula deja pe strazile din Beijing

Primul grup de vehicule circula pe raza districtului Yanqing, de la periferia Beijingului. In cazul fiecarei masini, economia realizata prin aceasta metoda este de 30.000 de yuani (4.500 de dolari, 3.300 de euro) la alimentarea cu combustibil, in timp ce economia energetica facuta este echivalenta cu plantarea a 1.100 de arbori, sustin responsabilii cu traficul din oras. taxi_electric_61025100

Primele 50 de taxiuri electrice, din cele 5.000 prevazute sa isi desfasoare activitatea pana in anul 2012 in capitala chineza, circula deja pe strazile din Beijing, in cadrul unui plan care prevede introducerea a cinci milioane de vehicule de acest tip in China pana in 2015, a informat miercuri agentia oficiala Xinhua, transmite EFE.

Primul grup de vehicule circula pe raza districtului Yanqing, de la periferia Beijingului, informeaza Agerpres. In cazul fiecarei masini, economia realizata prin aceasta metoda este de 30.000 de yuani (4.500 de dolari, 3.300 de euro) la alimentarea cu combustibil, in timp ce economia energetica facuta este echivalenta cu plantarea a 1.100 de arbori, sustin responsabilii cu traficul din oras.

Pe langa taxiurile amintite, guvernul local va sprijini persoanele fizice care vor achizitiona masini electrice sau dotate cu tehnologii mai curate, cum ar fi cazul vehiculelor – hibrid, pentru a incerca astfel reducerea emisiilor de gaze rezultate in urma exploatarii celor aproximativ cinci milioane de masini care circula in capitala chineza.

Potrivit planului prezentat in septembrie 2010, pana in anul 2020 vor exista in jur de 10.000 statii de realimentare cu curent electric in toata tara.

Sursa: Realitatea


Categorii: Stiri Externe | 02.03.2011 No Comments »


Afisari: 1707

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design