Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

O zi fara masina mea in Bucurestiul meu: 29 septembrie 2010

27 septembrie 2010. Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA, cu sprijinul Primariei Capitalei, invita TOTI BUCURESTENII SATUI DE:

– aglomeratie auto,
– poluare sufocanta,
– cheltuieli inutile provocate de blocajul din trafic,
– probleme de sanatate datorate sedentarismului,
– pierderi nejustificate de timp…
… LA O DEFILARE DEMONSTRATIVA PE BICICLETE

MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, orele 18.00, la Arcul de Triumf!

Lasati automobilul acasa si demonstrati ca bicicleta este cel mai inteligent mijloc de transport, eficient
din toate punctele de vedere!
Pedalati alaturi de noi si demonstrati ca biciclistii merita atentie si respect, CONDITII DE SIGURANTA
SI CONFORT in deplasarea cotidiana.

poster

PROGRAM:

Adunare: intre orele 18.00 – 19.00 la Arcul de Triumf
Plecare: orele 19.00
Traseu: Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. Natiunilor Unite – Str. Izvor – Calea 13 Septembrie – Str. Uranus
Sosire: in jurul orelor 20.00 la Terasa E-Uranus
Final: o seara dedicata libertatii de miscare, socializare, schimb de opinii, prezentari inedite sau demonstratii de manevrare a bicicletei. Participantii sunt invitati la standul VELOTECA pentru demonstratii si informatii utile.
Surprize: un program muzical oferit Bucuresti FM, racoritoare oferite de terasa E-Uranus
Invitat: DJ Oldtimer

Preambul:

In cadrul campaniei proprii VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI, asociatia BateSaua si-a propus sa renasca pofta si bucuria familiilor de a pedala impreuna, parinti si copii, un obicei disparut de mult timp din traditiile familiilor romane, greu incercate de nebunia goanei automobile.
Tema defilarii din 2010: „Calatoreste MAI INTELIGENT, traieste MAI BINE”

Invitam in mod special pe toate doamnele si domnisoarele bicicliste, care dovedesc ca au depasit o problema grava de mentalitate a societatii romanesti.

Invitam pe toti soferii care si-au dat seama ca uneori, automobilul este inutil in aglomeratia urbana.
Invitam reprezentantii mediului ONG, ai societatii civile interesate de protectia mediului inconjurator, a patrimoniului, si a cetateanului; pe cei interesati sa redefinim impreuna strategiile de transport urban si de siguranta rutiera; pe toti angajatii institutiilor sau corporatiilor care arata deschidere pentru utilizarea bicicletei; pe tinerii care au descoperit ca bicicleta este o moda a viitorului.

Invitam pe toti romanii care au descoperit ca „slow food” sau „down shifting” nu sunt niste tendinte efemere, ci niste necesitati pentru re-echilibrarea unei societati data peste cap de curentele „fast food” si „time is money”.

Concluzii:

Vrem sa dovedim inca o data, foarte clar, ca sunt din ce in ce mai multi bucuresteni care doresc sa foloseasca bicicleta, lucru care ar justifica interventia edililor si a factorilor de decizie din randul autoritatilor centrale, pentru a incuraja utilizarea bicicletei prin amenajarea spatiului urban pentru deplasarea cu bicicleta, in scopuri utilitare sau recreative, prin adoptarea unor standarde
europene inteligente, constructive, eficiente, care sa permita deplasarea in siguranta prin oras SI a cetatenilor care sunt dispusi sa lase masinile acasa in favoarea bicicletelor.

Partenerii Asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA:

Directia de Mediu din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti
Brigada Rutiera a Capitalei
Bucuresti FM
feminis.ro
veloteca.ro
dordeduca.ro
Asociatia Spatiu Urban Bucuresti
Consiliul National pentru Securitate Rutiera

Recomandari:

– deoarece traficul rutier va fi partial afectat (pe langa faptul ca zilnic este partial blocat) solicitam intelegere din partea soferilor, pentru a evita deplasarea in acel interval de timp, in zonele traversate de defilare.
– deoarece ora defilarii este la lasarea serii, rugam participantii la defilare sa aiba in dotare lumini si elemente reflectorizante (conform legii rutiere)
– deoarece ne asteptam la o participare de peste 1000 de biciclisti, rugam participantii sa pastreze o conduita civilizata, sa pastreze viteza de deplasare impusa de organizatori, sa respecte toate conditiile impuse de organizatori (cum ar fi deplasarea pe prima banda de circulatie auto, sa utilizeze numai bicicleta pentru deplasare etc…)
– sa respecte interdictia de a afisa in mod vadit semne / marci comerciale, daca nu au acordul scris al
organizatorilor

Sursa: Batesaua.ro


Categorii: Green Happening | 28.09.2010 No Comments »


Afisari: 2024

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design