Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Peste 2 milioane de chinezi mor din cauza poluarii din propriile case

Peste doua milioane de chinezi, jumatate fiind copii mai mici de cinci ani, mor anual din cauza nivelului ridicat al poluarii in interiorul locuintelor, arata un studiu citat de AFP. Poluarea aerului in interiorul locuintelor poate atinge niveluri de cinci-zece ori mai mari decat in exterior, din cauza continutului mare de formaldehida (CH20), amoniac si radon, substante prezente in materialele de constructii, in mobilier, in produsele de decorare si de intretinere. Ele provoaca afectiuni respiratorii, forme de cancer si de retard mental.

34857
Poluarea aerului in interiorul locuintelor poate atinge niveluri de cinci-zece ori mai mari decat in exterior, conform studiului realizat de Centrul chinez pentru Controlul si Prevenirea Epidemiilor.
In fiecare an, afectiunile respiratorii cauzate de poluarea aerului din locuinte omoara 2,2 milioane de tineri chinezi, dintre care un milion mai mici de cinci ani.

Printre substantele poluante frecvent intalnite se numara formaldehida (CH20), amoniacul si radonul. Aceste substante sunt prezente in materialele de constructii, in mobilier, in produsele de decorare si de intretinere.

Expunerea perioade indelungate la aceste substante provoaca afectiuni respiratorii, forme de cancer si de retard mental.

Raportul Bancii Mondiale stabilea in 2007 ca, anual, in China mor 750.000 de persoane din cauza poluarii aerului si apei.

Sursa: MediafaxCategorii: Articole, Stiri Externe | 19.05.2010 No Comments »


Afisari: 2086

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design