Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

2% pentru un mediu mai curat sau cum poti sustine cauza StopCO2 printr-o minima implicare

Anual statul roman primeste de la fiecare dintre noi impozitul pe venit, iar din aceasta contributie pe care noi o aducem statului, putem directiona 2% catre orice organizatie non-guvernamentala dorim, astfel sustinand o cauza intr-un mod indirect, implicandu-ne intr-o maniera minima in realizarea unor diferite misiuni sociale.

Mai exact, prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze pana la 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit care se infiinteaza si functioneaza in conformitate cu legea.

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate-cetateni, organizatii si stat:

  • este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscale si bugetare
  • asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale
  • le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar pentru acestia
  • degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diverse si multe implica munca voluntarilor
  • creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Astfel s-a creat un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul sau pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala.

Prin aceasta forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG, practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Misiunea StopCO2
StopCO2 este un proiect ecologic menit sa ofere acces la informatii practice tuturor celor preocupati sa afle ce pot face pentru a putea trai intr-un mediu mai curat si mai sanatos. O organizatie ce isi propune sa furnizeze publicului general toate informatiile necesare unui stil de viata responsabil.

Proiectul nostru pune utilizatorul fata in fata cu propriile greseli fata de mediu, dar ii si arata ce poate corecta in comportamentul lui.

StopCO2 se implica si in sustinerea altor ONG-uri cu proiecte de mediu, care nu reusesc sa le administreze sau sa obtina finantarile necesare.

Sustine cauza StopCO2!
De ce?

• Pentru ca ecologia ar trebui sa fie un domeniu social de interes general, pentru ca publicul trebuie sa fie informat asupra efectului pe care il are asupra mediului si pentru ca noi toti trebuie sa invatam sa traim responsabil si in armonie cu mediul inconjurator.
• Pentru ca „ecologia” inca este un concept necunoscut de publicul din Romania iar tu ne poti ajuta sa schimbam acest lucru.
• Pentru ca Romania ar trebui sa se alinieze celorlaltor tari din Uniunea Europeana in privinta normelor de mediu si a constientizarii problemelor de mediu.
• Si nu in ultimul rand, pentru noi insine, pentru ca ne respectam tara frumoasa pe care o avem, pentru ca vrem sa traim intr-un mediu curat si ordonat si pentru ca ne dorim un mediu mai sanatos pentru copii nostri.

Sa recunoastem, nu vom putea schimba Romania intr-o zi, dar unul cate unul, 2% cu 2%, vom dezlantui un „bulgare de zapada” si misiunea noastra isi va atinge, in final, scopul. Avem nevoie de fiecare dintre voi! Fiecare contributie conteaza!

Poti descarca ambele formulare completate cu datele noastre

Formularul 230 – pdf

Formularul 200 – pdf

Citeste si instructiunile de completare si trimitere a formularelor.

Categorii: Articole, Vreau sa ma implic | 20.04.2010 No Comments »


Afisari: 2974

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design