Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Activitatea parcurilor eoliene terestre ar creste temperatura planetei

Un studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) indica faptul ca numarul mare de parcuri eoliene terestre ar contribui la cresterea temperaturii planetei. Tendinta este inversa atunci cand este vorba de eoliene instalate pe mare, relateaza site-ul Maxisciences.

eolian1
Cercetatorii de la MIT au realizat o simulare climatica in scopul analizarii impactului a milioane de eoliene asupra climei. Rezultatul a fost surprinzator: dezvoltate in scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si limitarii incalzirii climatice, parcurile eoliene in numar mare ar putea, in mod paradoxal, sa genereze o crestere a temperaturii planetei.

In timp ce expertii recomanda limitarea incalzirii la 2°C, temperatura globala a planetei ar putea urca cu aproape 1°C atunci cand eolienele terestre vor furniza 10% din necesarul energetic mondial. In regiunile in care vor fi instalate multe eoliene, temperatura va creste cu 0,15°C.

Este efectul invers celui al eolienelor instalate pe mare. Cercetatorii afirma ca aceeasi densitate de turbine instalate pe mare ar genera o scadere a temperaturii cu 1°C.

Oamenii de stiinta estimeaza ca un numar mult prea mare de eoliene ar reduce turbulenta vantului si evacuarea caldurii in afara zonei invecinate, generand astfel schimbari de temperatura. Cu toate acestea, MIT insista asupra faptului ca aceasta descoperire nu trebuie sa devina un argument antieolian, cu atat mai mult cu cat aceste cercetari nu sunt decat in faza de inceput.

Sursa: Agerpres


Categorii: Articole, Stiri Externe | 30.03.2010 No Comments »


Afisari: 1675

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design