Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Los Angeles ar putea fi „orasul apelor“

Gasirea unor solutii cat mai fezabile pentru recircularea si diversificarea surselor de apa a devenit o nevoie stringenta la nivel global.

stock-vector-earth-green-energy-sun-solar-energy-water-hydro-energy-air-wind-energy-11263294
Mai ales ca, in prezent, schimbarile climatice au perturbat deja circuitul apei in natura. Incalzirea climei va afecta semnificativ mai ales partea sud-estica a Statelor Unite ale Americii, potrivit cercetarilor publicate de oamenii de stiinta.

In consecinta, in regiunea vizata, rezervele de apa vor scadea dramatic. Ultimele studii arata ca pana in 2020, 41% din rezerva de apa a Californiei va fi in pericol din cauza disparitiei stratului de zapada din lantul muntos Sierra Nevada si din bazinul fluviului Colorado. Circa 85% din necesarul de apa al metropolei americane provine din aceste surse.

In acest context, firma americana Aershop a realizat proiectul „Los Angeles – Orasul hidro al anului 2020″, cu care a participat la o importanta competitie internationala de arhitectura urbanistica, organizata de celebra universitate americana UCLA (University of California, Los Angeles).

Plaje urbane si parcari acvatice
Propunerile arhitectilor de la Aershop constau in reconstruirea infrastructurii Los Angelesului sub forma unei retele descentralizate de sisteme pentru tratarea apelor uzate. Fiecare dintre aceste sisteme va furniza o sursa sigura de apa in oras pentru crearea unor piscine cu plaje urbane si a unor parcuri de masini acvatice, pentru irigarea gradinilor publice, dar, cel mai important, pentru obtinerea de electricitate.

Pe baza energiei hidro va putea fi alimentata atat reteaua de iluminat public, inclusiv toate panourile publicitare luminoase care acopera Los Angelesul, cat si toate statiile din oras care furnizeaza date cu privire la calitatea aerului sau la fenomenele meteorologice. Noua infrastructura promite comunitatii ca puterea apei va contribui la construirea de noi surse pentru animarea zonelor de petrecere a timpului liber.

Sursa: Adevarul


Categorii: Articole, Stiri Externe | 16.02.2010 No Comments »


Afisari: 2336

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design