Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Bill Gates: Avem nevoie de energie verde care sa produca minuni la nivel global

Prezent la o conferinta care s-a desfasurat in California, Bill Gates a subliniat faptul ca schimbarile climatice reprezinta cea mai ingrijoratoare problema pentru viitorul planetei, iar in momentul de fata este nevoie de energie verde care sa produca minuni la nivel global.

billgates
Desi a investit peste 10 miliarde de dolari pentru activitati de cercetare si dezvoltare de vaccinuri si distribuirea acestora in tarile sarace, Bill Gates sustine ca este mult mai important sa se gaseasca solutii de reducere a costurilor energiei si eliminarea emisiilor de carbon.

Potrivit lui Gates, acest lucru trebuie sa se intâmple intr-un timp destul de scurt, pâna in 2050. De asemenea, el a adaugat ca cercetatorii au la dispozitie 20 de ani pentru a inventa si a perfectiona tehnologiile pentru producerea energiei verzi, si alti 20 de ani pentru a le implementa. “Fara indoiala vom avea de lucru in acest sens”. Bill Gates a oferit si o solutie: tehnologia nucleara ar putea utiliza rezervele de uraniu pentru generarea electricitatii si ar trebui instalata in tarile sarace. In cazul Statelor Unite, aceste rezerve ar putea produce electricitate pentru urmatorii 100 de ani.

Fondatorul Microsoft a dat asigurari ca in momentul de fata sustine financiar compania TerraPower, care face eforturi pentru a gasi o alternativa la tehnologia nucleara care foloseste combustibil uzat.

Sursa: Realitatea


Categorii: Articole, Stiri Externe | 14.02.2010 No Comments »


Afisari: 1611

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design