Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Vehiculele electrice, 10% din parcul auto european pana in 2020

Autoritatile europene intentioneaza sa incurajeze productia de masini electrice astfel incat pana in 2020 acestea sa inlocuiasca 10% din actualul parc de autovehicule conventionale. Numai Franta doreste sa scoata pe piata doua milioane de vehicule electrice in urmatorii zece ani, iar Germania – un milion.

green-cars
Masinile electrice ar putea reprezenta zece la suta din parcul de autovehicule european in 2020, tinand cont de intentiile mai multor tari europene, a declarat, marti, ministrul francez al Industriei, Christian Estrosi, transmite AFP.

‘Tinand cont de ambitiile Frantei, Germaniei, Italiei, Spaniei, putem lua in calcul cifra de zece la suta din parcul european in 2020, in cazul in care Comisia Europeana ia o decizie cat mai curand posibil’, a declarat pentru AFP Christian Estrosi, la o reuniune informala a ministrilor europeni ai Industriei, care a avut loc la Saint-Sebastien.

In cursul unei reuniuni organizate de presedintia spaniola a UE pentru a pune la punct o strategie europeana comuna in ceea ce priveste vehiculele electrice, Christian Estrosi a pledat pentru un acord rapid privind standardizarea acestor vehicule.

‘Este urgent ca producatorii auto sa cunoasca (…) standardul asupra caruia se vor pune de acord cu privire la baterii, sisteme de reincarcare si securitate’, a afirmat el.

Totodata, oficialul a subliniat ca americanii si chinezii au actionat rapid in aceasta privinta.

Franta si Spania spera ca, la finalul lunii mai, Comisia va propune o strategie comuna statelor membre in ceea ce priveste vehiculele electrice. Ministrul francez si omologul sau german au creat in 2009 un grup de lucru comun pentru a avansa in problema standardizarii. Pe baza propunerilor acestui grup, Comisia ar putea crea un model de standard, a apreciat Christian Estrosi, adaugand ca Italia si Olanda doresc sa se alature acestui grup.

Sursa: Agerpres


Categorii: Articole, Stiri Externe | 10.02.2010 No Comments »


Afisari: 1893

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design