Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Hartie igienica produsa la birou


Japonezii au lansat una dintre cele mai inteligente masinarii ale anului, numai buna pentru a scapa rapid de maculatura. Aparatura toaca hartia folosita in birouri, o amesteca cu apa, o transforma intr-o pasta pe care o usuca, iar in final rezulta suluri speciale pentru toalete.

hartie
„White Goat” („Capra Alba”) este numele noii masinarii inventate de japonezi. Trimiterea deseurilor din hartie la un centru special de reciclare inseamna bani risipiti pentru transport si un consum energetic mare, potrivit publicatiei britanice „The Daily Telegraph”.

In curand, corporatistii vor putea scapa de asemenea responsabilitati, devenind in acelasi timp prietenosi cu mediul si cu bugetul companiilor pe care le reprezinta.

Un sul de hartie igienica din 40 de coli A4
In doar 30 de minute se obtine un sul de hartie igienica
Pentru producerea unui sul de hartie igienica, masinaria nu are nevoie decat de 40 de coli A4 de hartie folosita si de 30 de minute. Atat dureaza faramitarea maculaturii, amestecarea acesteia cu apa, formarea unei paste care ulterior este uscata si transformata in hartie neteda pentru toaleta.

Producatorii aparaturii „White Goat” estimeaza ca aceasta va fi vanduta la un pret de aproximativ 72.000 de euro. Ei recunosc ca nu e o suma la indemana oricui, de aceea recomanda masinaria in special marilor companii.

Noua tehnologie japoneza a fost prezentata la un targ de produse ecologice din Tokyo. Inventia a dat cu adevarat lovitura insa pe internet, unde mii de vizitatori s-au aratat interesati si impresionati de utilitatea unei asemenea masinarii.

Producatorii spun ca masinaria este perfecta pentru gestionarea deseurilor in marile companii.

Foto: diginfo.tv
Sursa: Adevarul
Categorii: Articole, Stiri Externe | 04.02.2010 1 Comment »


Afisari: 2105

One Response to “Hartie igienica produsa la birou”

  1. idiot Says:
    February 4th, 2010 la 6:00 pm

    in cazul in care marele companii au majoritatea angajatilor constipati, si-ar putea reprofila specificul activitatii de baza 🙂

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design