Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Expo 2010 de la Shanghai, prima expozitie verde

Pentru ca a devenit primul poluantor al planetei, China a decis sa organizeze prima expozitie universala verde de pana acum, care va avea loc la Shanghai, un oras ce spera sa devina ecologic.

Datorita tehnologiilor inovatoare, organizatorii Expo 2010, care se va deschide pe 1 mai pentru sase luni, spera ca centrul orasului Shanghai sa devina, in tot acest timp, o oaza verde de 5,28 km2.

“Emisiile de dioxid de carbon vor fi cu 70% mai mici decat intr-un oras normal”, a asigurat Xu Bo, comisarul general adjunct al Expo 2010.

Chiar la intrarea pe teritoriul unde se va afla expozitia poate fi observat unul dintre cele opt dispozitive gigantice de metal, a caror forma de trompeta face ca lumina sa poate ajunge pana in subsol.

Pe timp de ploaie, acelasi dispozitiv permite acumularea apei si asigura astfel irigarea spatiilor verzi ce “acopera o treime din locatie”, a explicat Xu, citat de AFP.

De altfel, cladirile Chinei, care vor ramane in picioare si dupa finalul expozitiei, seamana cu anumite elemente “verzi”, cum ar fi pavilionul tematic unde se afla cel mai mare numar de panouri solare din lume.

Acelasi tip de panouri poate fi intalnit si la alte pavilioane nationale, printre care se numara cel al Frantei, unde mai pot fi admirate zidurile vegetale si o structura de beton celulara, care izoleaza mai bine.

In total, energia solara de la Expo 2010 va furniza 4,6 megawati pe ora, “cea mai mare resursa de energie solara dintr-o locatie publica din China”, a precizat Xu.

Luminatul va fi asigurat exclusiv de lampile cu diode electroluminiscente care consuma putina electricitate, in timp ce apa raului Huangpu va fi folosita pentru alimentarea sistemelor de aer conditionat, intrucat temperatura din Shanghai urca, pe timpul verii, si la 35 de grade Celsius.

Pe teritoriul unde se va desfasura Expo 2010 vor circula numai vehicule verzi, iar deplasarea vizitatorilor va fi asigurata de autobuze cu motor hibrid si de masini electrice de mici dimensiuni.

In colaborare cu organizatorii expozitiei universale, Fondul pentru Apararea Mediului a lansat si o campanie pentru a-i convinge pe vizitatori sa vina la expozitie cu metroul, iar pe site-ul sau (www.cleanair.net.cn) poate fi calculat costul estimativ al unei vizite.

Pentru a face din Expo 2010 un eveniment de neuitat, Shanghai incearca acum sa se impuna ca un oras de referinta in materie de dezvoltare durabila din China, avand mai multe proiecte in acest sens, printre care si primul camp de eoliene offshore din gigantul asiatic.

Sursa: IntactNews

Categorii: Articole, Stiri Externe | 04.02.2010 No Comments »


Afisari: 1807

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design