Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Acord Copenhaga: Primele 55 tari poluante isi reduc emisiile

In cadrul Acordului de la Copenhaga, cincizeci si cinci de tari si-au prezentat obiectivele privind reducerea emisilor de gaze cu efect de sera, mentioneaza un comunicat publicat luni seara la sediul ONU din New York, informeaza AFP. Cele cincizeci si cinci de stae produc la nivel mondial aproape 80% din emisiile de gaze cu efect de sera.

_46857984_4155762402_6684bba891-1
      Angajamente cu privire la reducerea emisiilor de gaze au fost trimise Conventiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice UNFCCC, din partea a 55 de tari care, impreuna, ‘reprezinta la nivel mondial 78% din emisiile legate de energie’, se afirma in documentul citat, insistand ca pentru depasirea acestei provocari este nevoie de ‘o mai puternica ambitie’.

UNFCCC, care numara 194 de state membre, nu a furnizat niciun detaliu privind numarul total de tari care si-au manifestat intentia de a se ralia acestui acord.

In cursa pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020 s-au angajat Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeana, Canada, Japonia, Australia si alte state industrializate precum si marile state emergente. Obiectivul este reducerea incalzirii globale cu cel putin doua grade Celsius, insa totalul angajamentelor este departe de atingerea acestei tinte, conchide AFP.

Sursa: ImpactNews.ro

Categorii: Articole, Stiri Externe | 02.02.2010 No Comments »


Afisari: 1803

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design