Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ce se intampla la Conferinta pentru mediu de la Copenhaga

Unii oameni de stiinta sunt de parere ca Pamantul se apropie de un dezastru climatic de proportii biblice. Ce se poate rezolva in 11 zile la Copenhaga?

Ce este summitul de la Copenhaga pentru climat
De pe 7 pe 18 decembrie 2009, liderii a 192 de tari, alaturi de o armata de 20.000 de autoritati, consilieri, experti si jurnalisti, vor participa la o intalnire ONU in Copenhaga pentru a incerca sa incheie un nou acord pe mediu.

Orice se va decide la Copenhaga va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013 si va inlocui ultima incercare de a salva natura, protocolul de la Kyoto.helpless_bear_60205500Care sunt principalii jucatori?
Presedintele SUA Barack Obama si cel al Chinei, Hu Jintao, trebuie neaparat sa participe la aceasta conferinta pentru a se putea semna un acord important.

Alte personalitati importante vor fi reprezentanti ai economiilor din India si China. Una din temeri este ca tarile recent industrializate vor repeta greseala Europei, Americii de Nord si Rusiei de a se baza exclusiv pe combustibilul fosil.

Summiturile chiar functioneaza?
Conferinta de la Kyoto din 1997 a fost considerata un succes enorm. Acordul semnat acolo a obligat prin lege 37 dintre tarile cele mai bogate din lume sa reduca emisiile cu 5.2% fata de 1990 pana in 2012.

America a iesit din negocieri (si apoi si-a crescut emisiile de gaze cu efect de sera cu 20%), dar grupul semnatar va reusi aceasta tinta, ajutat de colapsul industriei din tarile fostei Uniunii Sovietice.

Care sunt principalele obiective ale summitului?
Pe termen lung, tarile bogate sunt presate sa accepte o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pana la 80% pana in 2050 (Marea Britanie deja a semnat aceasta tinta) si sa limiteze cresterea temperaturilor la 2 grade Celsius.

Copenhaga trebuie sa mobilizeze SUA. Cei 250 de milioane de locuitori ai Statelor Unite (mai putin de 5% din totalul mondial), produc 30% din emisiile la nivel global.

Copenhaga trebuie sa convinga tarile in curs de dezvoltare sa nu repete greselile profitabile ale Vestului, ce inseamna cheltuirea a miliarde de dolari si impartirea tehnologiei verzi.

Ce se intampla daca nu facem nimic?
Daca nu facem nimic, oamenii de stiinta prezic ca temperaturile vor creste cu 6 grade Celsius pana la sfarsitul secolului, aducand dupa ele mai multe catastrofe: vreme extrema, cresterea nivelului apelor, seceta, foamete si extinctia unei treimi din speciile de pe Pamant.

Scepticii spun insa ca oamenii nu au nimic de-a face cu schimbarile climatice, acestea fiind naturale. Eruptiile vulcanice, de exemplu, pot fi acuzate pentru cresterea nivelului de dioxid de carbon.

Sursa: Realitatea.net

Categorii: Articole, Stiri Externe | 07.12.2009 No Comments »


Afisari: 2441

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design