Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

ASUS detine primul notebook cu certificat al amprentei de carbon

ASUS, liderul industriei IT privind inovatiile verzi, detine primul notebook din lume care a primit certificatele EPD (Environmental Product Declaration) si cel al amprentei de carbon (Carbon Footprint, PAS 2050:2008). Primirea celor doua certificate pentru modelul N51V demonstreaza preocuparea continua a companiei ASUS pentru optimizarea consumului energetic si pentru reducerea amprentei de carbon in vederea diminuarii impactului asupra mediului inconjurator in procesul de fabricare a computerelor. ASUS este primul producator IT din Taiwan care a participat la EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) si care detine produse inregistrate la nivelul Gold. Totodata, compania a participat in premiera la programul Floarea Europeana (EU Flower) si a lansat pe piata produse distinse cu aceasta eticheta eco.

Prin programul sau de reducere a emisiilor de gaze (GHG), ASUS sustine strategia de atenuare a schimbarilor climatice si urmeaza politica fara regrete diminuand nivelul emisiilor de carbon in cazul propriilor operatiuni si reducand amprentele de carbon ale produselor ASUS prin implementarea de inovatii.webasusn51vnotebook_31655Respectand Declaratiile si Etichetele de Mediu ISO 14025 Declaratii de Mediu Tip III, modelul ASUS N51V a fost primul notebook care a primit certificatul EPD. Conform acestuia, ASUS urmeaza procedurile BSI PAS 2050:2008 pentru implementarea Inventarului de Ciclu de Viata (Life Cycle Inventory, LCI), care include cinci faze materialele utilizate, productia, utilizarea, transportul si retragerea de pe piata – si prin urmare, dezvaluie informatiile cu privire la emisiile GHG directe si indirecte din timpul fiecarei etape. Procesul si datele sunt verificate ulterior de catre Det Norske Veritas (DNV). Portabilul N51V produs de ASUS a primit certificatul PAS 2050:2008, finalizand aceasta procedura riguroasa.

Dorim sa oferim produsele care sunt deopotriva cele mai performante si cele mai prietenoase cu mediul pentru a crea o lume mai buna. Promovam intensiv politica Green ASUS in toate departamentele companiei, combinand tehnologia, inovatia si protectia mediului pentru a avea o planeta mai curata si un mod de viata sanatos si sustenabil (LOHAS, Lifestyles of Health and Sustainability), a declarat Jonney Shih, presedintele ASUS. Jerry Shen, CEO al companiei, a adaugat: ASUS are echipe puternice de cercetare-dezvoltare si management, fapt ce reprezinta principalul nostru avantaj competitiv. Promitem sa oferim clientilor produse mai usoare, mai subtiri, mai eficiente din punct de vedere energetic, cu estetica si mobilitate deosebite.

ASUS este cel mai verde producator de computere, avand cele mai multe etichete Eco
Incepand din 2008, ASUS participa la EPEAT (Electronics Products Environmental Assessment Tool), multe dintre laptopurile produse fiind inregistrate la nivelul Gold. Setul complet de evaluare cuprinde 23 de criterii obligatorii si 28 optionale, definite pe 8 categorii. Pentru obtinerea distinctiei Gold, produsele trebuie sa indeplineasca toate criteriile obligatorii si cel putin 75% dintre cele optionale, fapt ce demonstreaza ca EPEAT este o eticheta eco internationala de standard ridicat.

Laptopul ASUS N51V a primit EPEAT Gold pentru tehnologia Super Hybrid Engine (SHE), care optimizeaza consumul energetic. Aceasta nu doar imbunatateste performanta energetica a sistemului cu 53,75% fata de simpla adoptare a standardului Energy Star (potrivit V5.0 categoria C), dar si extinde durata de viata a bateriei de la 35% la 53%. Rata de reconditionare, reciclare si de recuperare (3R) a modelului N51V este de cel putin 90%, iar ambalajul sau contine cel putin 80% materiale reciclate.

Despre ASUS
ASUS este lider intre furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, avand un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, placi de baza, placi video, unitati optice, sisteme PC desktop, servere, solutii wireless, telefoane mobile si echipamente de retea. Urmarind inovatia si respectand promisiunea calitatii, ASUS proiecteaza si fabrica produse ce satisfac perfect cerintele actuale privind experienta digitala de acasa, lucrul de la birou si activitatile utilizatorilor. In 2008, ASUS a obtinut 3056 de distinctii precum si recunoasterea globala pentru revolutionarea industriei computerelor personale prin Eee PC. Avand peste 10000 de angajati in intreaga lume si o echipa de cercetare si dezvoltare de elita, compania a realizat o cifra de afaceri de 8,1 miliarde USD in 2008. ASUS se clasifica de 12 ani consecutiv printre companiile din “Business Week InfoTech 100”.

Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul www.asus.com.

Sursa: ComunicateMedia.ro

Categorii: Articole, Shopping | 07.12.2009 No Comments »


Afisari: 2690

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design