Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Asociatia “Iubim Natura” da start campaniei “Stop taierii brazilor”

Cu greu ai putea sa-ti inchipui sarbatorile de iarna fara brad de Craciun. Este o traditie care vine din mosi-stramosi. Dar atunci cand tai bradul pentru 2 saptamani atunci participi la o traditie “omorata”…

Asociatia “Iubim Natura” da start campaniei “Stop taierii brazilor” o campanie care a inceput anul trecut si va continua in toti anii. Scopul, usor de intuit, al acestei campanii este acela de a stopa taieriile ilogice ale brazilor de Craciun. Unui brad pe care il cumparam din piata ii trebuie in jur de 25 ani sa ajunga la acele dimensiuni, iar noi il omoram pentru 2 saptamani de miros de brad in casa.

Vi se pare corect ceea ce facem? Este un comportament responsabil fata de padurile noastre si fata de viata in general?

Pentru a stopa acest masacru, Asociatia “Iubim Natura” va promova toata luna decembrie bradutii in ghiveci. Ei au dimensiuni intre 50 si 150 de cm. Pretul este cuprins intre 30 si 60 lei, in functie de dimensiune si tip (molid, pin, brad).mostre-bradutiDe ce bradut in ghiveci?
Pentru ca astfel nu contribui la taierea in fiecare an a milioane de brazi carora le trebuie 25 de ani pentru a ajunge la maturitate.

Pentru ca astfel am posibilitatea ca dupa ce trec sarbatorile sa imi pot planta bradutul meu in fata casei sau a blocului in care locuiesc si astfel sa il vad an de an cum creste.

Pentru ca astfel sustin un producator roman, sustin economia romaneasca. Stim foarte bine ca au aparut astfel de brazi in ghivece si pe la supermarketuri adusi de prin Olanda sau alte tari, dar cumparand un astfel de brad sustinem o alta economie si contribuim la poluare (transportul unui astfel de brad din alta tara).

Pentru ca brazii de Craciun sa nu mai sfarseasca la tomberon.

Banii stransi in urma acestei campanii vor fi folositi pentru plantarile din primavara-toamna anului 2010.

‚ÄěCampania are un caracter educativ-ecologic si se desfasoara pentru al doilea an consecutiv. Banii colectati in anul 2008 au fost folositi pentru plantarile din primavara si toamna anului 2009 in care au fost implicati 250 de voluntari si au fost plantati 2000 de puieti. Anul acesta, sumele stranse vor fi folosite pentru plantarile din primavara-toamna anului 2010 dorindu-se a se implica 500 de voluntari si a se planta in jur de 5000 de puieti. Si tu poti contribui la reusita acestei campanii!” – ne-a declarat Valentin Huiban, coordonator plantari in cadrul Asociatiei Iubim Natura.
asa-nuDespre Asociatia Iubim Natura www.iubimnatura.org
Fondata pe 7 septembrie 2007, Asociatia Iubim Natura lupta pentru drepturile tuturor fiintelor la un mediu curat si sanatos. Actiuni de plantare, ecologizari, activitati de promovare a voluntariatului, festivaluri ecologice, promovarea unui stil de viata ecologic si multe altele sunt activitati care dau substanta cuvintelor noastre.

logo-iubim-natura-bunContact
Florin Suciu
Presedinte Asociatia Iubim Natura
asociatia@iubimnatura.org
0746.385.854 (Florin)
0334.806.367 (Asociatia Iubim Natura)

Categorii: Articole, Azi ma simt verde, Shopping | 04.12.2009 No Comments »


Afisari: 6238

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design