Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Summitul de la Copenhaga raceste relatiile SUA-Franta. Sarkozy catre Obama: Lumea nu va sta in asteptarea unui sef de stat

Summitul pe probleme climatice de la Copenhaga raceste relatiile dintre Statele Unite ale Americii si Franta. Liderul de la Elysee i-a adresat un mesaj dur omologului sau de la Casa Alba, dupa ce acesta din urma a anuntat ca va veni la intalnirea din Danemarca mai devreme decat era prevazut. Mai exact, Barack Obama a declarat ca va veni in capitala daneza pe 9 decembrie. “Momentul decisiv este pe 17 si 18 decembrie”, a replicat Nicolas Sarkozy, avertizand ca aceste date nu se vor schimba, de dragul presedintelui american, informeaza L’Express.image-2008-09-1-4182599-41-presedintele-frantei-nicolas-sarkozyBarack Obama a anuntat la finalul saptamanii ca va veni la summitul ONU de la Copenhaga pe 9 decembrie, si nu la data stabilita cu toti ceilalti sefi de state si de guverne, adica pe 17 si pe 18 decembrie. “Nu putem ralia problemele lumii la prezenta unui singur sef de stat. (…) Daca unii vin la inceput si altii la final, in ce moment vom lua deciziile?”, s-a intrebat Nicolas Sarkozy.

Potrivit presedintelui francez, totul este in regula “daca ceilalti sefi de stat vor sa vina pe 9 si sa revina apoi pentru momentul deciziei. Dar am fost de acord: momentul decisiv este pe 17 si 18”, a reiterat Sarkozy. Presedintele din Hexagon nu a pierdut ocazia sa-i transmita cateva sfaturi omologului sau american: “ar trebui sa fie acolo, impreuna cu toti ceilalti lideri, ca sa discutam, sa modificam, sa negociem si sa gasim solutii” in lupta impotriva incalzirii globale. “Daca nu suntem acolo in acelasi timp, ce solutii putem sa luam?”, a insistat Sarkozy.

Summitul ONU va avea loc in perioada 7-18 decembrie, la Copenhaga. Presedintele american Barack Obama a decis sa vina in capitala Danemarcei pe 9 decembrie. Toti cei 87 de sefi de state si de guverne au acceptat sa participe, insa, la finalul intervalului.

Sursa: HotNews.ro


Categorii: Articole, Stiri Externe | 30.11.2009 No Comments »


Afisari: 3594

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design