Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Aventura ecologica pe un vas din PET-uri

Miliardarul David de Rothschild isi risca viata intr-o expeditie in Pacific la bordul unei ambarcatiuni speciale. O echipa de ecologisti se pregateste sa iasa in largul Oceanului Pacific cu o nava construita din deseuri pentru a protesta fata de poluarea apelor cu plastic.

Initiatorul acestei expeditii, tanarul miliardar englez David de Rothschild, a selectat savanti, marinari, scriitori si aventurieri, alaturi de care se va imbarca pe acest catamaran special. Vasul, prin materialele din care este construit, constituie o adevarata provocare mai ales pentru echipaj.untitled_26Calatoria va porni din San Francisco si se va incheia la Sydney, incercand sa atraga atentia asupra poluarii cu plastic, informeaza ABC News.

Barca pluteste pe 12.500 de sticle din plastic
Nava trece si prin cea mai mare groapa de gunoi a oceanelor lumii, denumita „The Great Eastern Pacific Garbage Patch”. Procesul prin care mii de sticle de plastic de doi litri sunt transformate intr-un catamaran de 20 metri nu este deloc usor.

Startul calatoriei trebuia sa fi fost luat la inceputul anului, dar a fost amanat din cauza dificultatilor intalnite la fabricarea navei.

Corpul ambarcatiunii este construit din plastic rigid, iar in interior se afla compartimente pentru depozitarea a 12.500 de sticle goale, ce vor ajuta nava sa pluteasca.

Puteti vizualizati filmul despre barca aici.untitled-27236Sursa: Adevarul.ro

Categorii: Articole, Stiri Externe | 12.11.2009 No Comments »


Afisari: 4239

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design