Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Pictura acoperisurilor in alb ar putea incetini incalzirea globala

S-a facut un studiu din care reiese ca daca s-ar picta fiecare acoperis in alb din 100 de orase mari, s-ar compensa subsantial pe intreaga planeta emisiile de carbon.

Stim cu totii ca aceasta nuanta reflecta caldura (de aceea purtam tricouri si rochii albe in zilele fierbinti de vara), iar pictura acoperisurilor in alb reduce nevoia de aer conditionat.  Dar pana acum, noi nu am stiut ca schimbarea acestor suprafete in nuanta alba, ar ajuta in lupta impotriva incalzirii globale.

Vorbind de acoperisuri, care cu putina vointa si subventii de la stat ar putea rezolva o parte din problema incazirii globale trecem la alt subiect care contribuie si el la incazirea globala. Cele mai multe drumuri sunt pavate cu asfalt negru in loc de nuanta gri de beton, care ar putea absorbi o cantitate importanta de caldura.  Schimbarea nuantei strazilor ar avea un impact similar ca pictura acoperisurilor in alb.

La prima vedere par niste schimbari banale care iti fura un zambet de pe fata, dar ignoranta de cele mai multe ori invinge.

Sunt si oameni care lupta impotriva incalzirii globale fara sa stie.

Acestia sunt cei care isi construiesc locuinte ecologice pe structura din lemn. Noi ii felicitam si ii consideram luptatori de gherila ECO, deoarece se opun incalzirii globale prin consumul redus de energie oferit de casele pe structura din lemn.

mobinstal1Sursa Mobinstal.ro

Categorii: Articole, Constructii | 06.11.2009 1 Comment »


Afisari: 2164

One Response to “Pictura acoperisurilor in alb ar putea incetini incalzirea globala”

  1. Marius Says:
    November 10th, 2009 la 11:13 am

    Am vazut un proiect de genul asta, o casa cu peretii si acoperisul alb si tot ce pot sa va zic e ca arata suberb in amurg. Peretii si acoperisul reflecta culoarea cerului.

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design