Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Tu stii ce este amprenta de carbon (CO2)?

Amprenta individuala de carbon este efectul direct al actiunilor unei persoane asupra mediului. Aceasta se masoara prin insumarea emisiilor de dioxid de carbon rezultate in urma activitatilor de zi cu zi pe o perioada de 1 an calendaristic. De la electricitate si pana la calatorii, alimentatie si imbracamintea pe care o purtam, toate actiunile noastre implica emisii de dioxid de carbon si au un impact direct asupra accelerarii schimbarilor climatice.

Calculeaza-ti amprenta de carbon (CO2)!

Asadar, amprenta de carbon nu numai ca este produsa de fiecare individ in parte, dar este si intrinseca existentei sale pe Pamant. Indiferent de ocupatia sa, sansele sunt ca el va folosi calculatorul, va privi la televizor, va utiliza fierul de calcat, va conduce o masina, va face dusuri calde etc etc etc. Toate aceste actiuni produc dioxid de carbon (CO2), un gaz extrem de periculos. Consecintele sale sunt vizibile si cunoscute de toti: incalzirea globala, poluare, decimarea habitatelor naturale si a speciilor care le populeaza.

Calculatoare precum cel de pe StopCO2.ro ajuta indivizii sa isi calculeze in mod corect amprenta personala de dioxid de carbon, atat pentru a ii ajuta sa se evalueze corect, dar si pentru a putea schimba ceva la comportamentul lor. Calculatorul amprentei de dioxid de carbon este asadar primul pas catre o implicare reala si un ajutor dat planetei.

5 motive pentru a-ti calcula amprenta de dioxid de carbon pe StopCO2.ro:

1. Crezi ca nu poluezi atat de mult prin actiunile tale? S-ar putea sa ai o surpriza… Facandu-ti testul, iti poti evalua in mod corect amprenta, prin date exacte si pe baza unui sistem de calcul bine pus la punct
2. Afli ceva nou. Unele intrebari sunt special create pentru a te pune pe ganduri. La final, s-ar putea sa iti spui “Hei, nu stiam ca asta e un factor poluant”
3. Efectuarea testului pe un site din strainatate nu iti garanteaza o amprenta corecta. Cel mai bine este sa iti faci calculul pe site-ul StopCO2, unde calculatorul este special creat pentru Romania. Astfel, vei sti sigur ca sistemul de calcul este personalizat in functie de caracteristicile tarii noastre.
4. La finalul testului, esti directionat catre ONG-uri care se ocupa special cu plantarea copacilor, pentru a-ti putea neutraliza amprenta de dioxid de carbon.
5. Este simplu, rapid, dar mai ales util. Calcularea amprentei de dioxid de carbon este modalitatea cea mai eficienta de a te pozitiona in raport cu ceilalti. Afli, inveti si schimbi impreuna cu StopCO2.ro

Asadar, calculeaza-ti amprenta de carbon (CO2) si incepe schimbarea.

Categorii: Articole, Despre CO2 | 05.10.2009 17 Comments »


Afisari: 42165

17 Responses to “Tu stii ce este amprenta de carbon (CO2)?”

 1. catalin Says:
  October 15th, 2009 la 7:00 pm

  si ce ati dori ? sa facem dusuri reci, sa nu ne calcam hainele si sa nu ne mai uitam la televizor ori sa folosim pc-ul ? eu as face un site sa se numeasca stop homosapiens.

 2. Martha Botezatu Says:
  October 16th, 2009 la 9:12 am

  Buna Catalin,
  Nu e nimeni absurd sa propuna sa ne mutam cu totii in pesteri si sa renuntam la tehnologie : )
  Scopul StopCO2 este sa iti arate lucrurile pe care le poti face in confortul casei tale, in nici un caz nu iti propunem sa nu folosesti tehnologia pe care o ai la dispozitie (fier de calcat, telefon mobil, televizor samd). Ideea este CE FACEM CU ACESTE LUCRURI IN CLIPA IN CARE NU LE MAI FOLOSIM? Fie le scoatem din priza cand plecam de acasa, fie le dam la reciclat cand nu ne mai sunt utile.
  Te invit sa frunzaresti printre articolele din sectiunea “Ghid” sau “Lifestyle”, vei fi surprins cate metode de a fi eco fara a sarcrifica propriul confort exista
  Toate cele verzi si o zi faina : )

 3. Cosmin Says:
  October 21st, 2009 la 10:05 am

  Voi nu intelegeti un lucru, CO2 face parte din ciclul vietii, avem nevoie de el, toata tampenia asta cu incalzirea globala datorata CO2 e o farsa, daca vreti sa deshideti ochii incercati sa vedeti otravirea globala, sunt multe alte emisii mult mai nocive care de exemplu provoaca ploile acide (despre care nimeni nu mai vorbeste); asa ca lasati CO2-ul in pace si largiti-va orizontul

 4. cineva Says:
  November 16th, 2009 la 4:15 pm

  Si ce vreti sa aflati cu acest calculator? Cit de mare va fi taxa pe CO2 pe care vreti sa o puneti? Cit de prosti ne credeti? CO2 face parte din ciclul vietii. A taxa CO2 inseamna a taxa viata!
  V-ati gindit vreodata ca incalzirea globala (devenita mai nou schimbare climatica, pentru ca 2007 a fost cel mai calduros din ultimii ani) se datoreaza soarelui si nu activitatii umane?

 5. baten Says:
  November 19th, 2009 la 9:02 am

  Am cateva link-uri interesante pentru cei care au ceva timp la dispozitie. Sunt documentare realizate de televiziunile din Marea Britanie si Canada:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647&ei=9OsES6e3BKGC2wL_2-n9CQ&q=global+warming+swindle#

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295&ei=MOwES-e8FoXU2wKqisyHCg&q=global+warming+hoax#

  http://www.youtube.com/watch?v=stij8sUybx0

 6. Alex Says:
  November 20th, 2009 la 3:01 pm

  @Cosmin – ai dreptate in general, nimeni nu spune insa ca trebuie sa eliminam CO2 complet. Noi spunem doar ca producem gaze cu efect de sera mai mult decat are planeta putere de absorbtie (in special oceanele si plantele absorb aceste gaze).
  Scopul nostru este sa facem cat mai multi oameni sa constientizeze acest lucru si sa incerce sa reduca consumurile inutile de resurse (precum deplasari cu auto in detrimentul metroului, lumini aprinse in camere in care nu sta nimeni, consumul de apa etc).

  @cineva – acest calculator are doar rolul de a face utilizatorii sa contientizeze efectele consumului de zi cu zi. Pentru cei care doresc sa si intreprinda ceva practic pentru a reduce emisiile de CO2 punem la dispozitie o serie larga de actiuni pe care le poate face.
  Noi nu putem introduce nicio taxa pentru ca suntem un ONG, insa o taxa pe nivelul de poluare ar fi binevenita in viitorul apropiat pentru ca va duce clar la o constientizare a populatiei asupra consumului inutil si risipei de resurse.
  Insa pana la a introduce o taxa in functie de consumul fiecarui va mai trece mult timp.

 7. Mara Says:
  November 21st, 2009 la 4:26 pm

  Ha Ha!
  Buna ideea cu taxa, pentru ca e clar… oamenii fac lucruri bune numai constransi. Problema e ca banii nu o sa ajunga unde trebuie, ci in buzunarele guvernantilor. Sa nu mai vorbim de aceasta taxa ca le dam idei. In schimb, propun sa fim mai atenti in jurul nostru. Sigur nu e atat de greu sa urmam sfatul celor care au scris pe acest site. Sa oprim televizoarele cand dormim…
  Toate cele verzi! (ca sa o citez pe Martha Botezatu)

 8. Gabi Says:
  December 13th, 2009 la 9:04 pm

  Nui gluma…din pacate totul e realitate.Si nu suntem constienti.Sunt milioane de oameni,care nu-s constienti ca nu mai avem mult timp.Ar fi bine sa facem ceva..si sper sa nu fiu singurul

 9. Wendy Laura Says:
  January 15th, 2010 la 11:44 am

  ideea era alta. se poate introduce taxa vs. munca in folosul comunitatii, asa k-ntr-un prison break, la faza la kre numai cei kre depasesc o anumita norma stabilita sa poata opta pentru una din cele 2 posibilitati … cui ii pasa de buzunarul sau, va merge mai fericit sa planteze cativa copaci caci prin asta va avea numai de castigat !

 10. Lia Says:
  January 27th, 2010 la 4:44 pm

  Da, uimitor cat de usor pot fi manipulati oamnenii de catre alti oameni!Hu, dar cine sunt manipulatii si cine sunt manipulatorii? simplu cei mai putin educati cei mai putin instruiti, naivii, etc. Manipulatorii? multi care nu au nici ei cine stie ce educatie, dar sunt smecheri bun cunoscatori ai psihologiei umane casa nu spun naive, urmati de o pleiada de discipoli care “le cauta in gura” de parca ar fi mina de diamnate. Dragilor, incalzirea globala este cacealmaua secolului din care multi fac profituri enorme.Ne aflam pe coada ultimei Glaciatiuni, deci Pamantul, Universul isi vad de ale lor schimbari pe care noi inca nu le intelegem si, ca urmare nu putem interveni.Sigur, este bine sa deconectam aparatele, elctonicele, mai ales, economisim banii nostri.In rest multa minciuna, coruptie si….naivitate ca sa nu o numesc altfel. Si, pentru a incheia in stilul sitului:
  Stati verzi!- adica vigurosi la minte.

 11. Milu Says:
  April 30th, 2010 la 12:02 pm

  Concluzia e ca centralele electrice nucleare isi fac toti banii.

 12. Alex Says:
  June 7th, 2010 la 2:31 pm

  Poate sa-mi spuna cineva cat CO2 emit fabricile de caramida din Romania pentru 1 mc de caramida ceramica?
  Eventual acelasi lucru pentru producerea unui mc de BCA…
  Daca se poate as dori si sursa de informare.
  Multumesc!

 13. valy Says:
  August 21st, 2010 la 8:54 pm

  water engine,hhohhu

 14. Marta Says:
  November 25th, 2010 la 9:13 am

  Martha, Alex, saluturi precum Toate cele verzi va descriu ca pe o secta, simpatica sau nu, dar asta este efectul…

  Lia explica ff clar.

  Deci va multumesc daca unul dintre voi imi explica de ce a crescut vita de vie in Groenlanda (care a insemnat Tinutul verde, nu stim de ce…) inainte de a se inventa masina de spalat vase si becul aprins in camere in care nu sta nimeni)

  Eu incerc sa nu risipesc etc de principiu, dar propaganda asta care sa te faca sa te simti vinovat etic de becul uitat aprins in debara pleaca de la premise false dpdv stiintific.

  Sa mai stiti ca radacinile propagandei ecologiste se afla in comunismul al vechi, leninism poate, ala de voia sa te simti vinovat etic – atunci pentru proprietate, acum pentru consum, nici o alta ideologie nu a mai folosit tehnica asta.

  Cu salutari tovarasesti, cum s-ar zice.

 15. Razvan Says:
  September 8th, 2011 la 3:58 pm

  Planeta Pamant e aidoma unui organism viu. Adica respira, traieste si evolueaza ciclic. Descoperirile referitoare la schimbarile climaterice, demonstreaza ca evolutia climatica pe Terra, pastreaza un anumit tipic.Incalzire globala, glaciatiune, adaptarea speciilor la noile conditii climaterice si aparitia altor specii. Specia umana, prin dezvoltarea sa, influenteaza negativ factorii climatici ai Pamantului, de putin timp. In urma cu milioane de ani, stramosii nostri nu poluau mai mult decat alte specii, sau poate chiar mai putin. A pune pe seama speciei umane toate modificarile de clima aparute, nu e corect. Trebuie sa intelegem ca populam o planeta care, aidoma tuturor planetelor din Univers, se nasc, traiesc si mor.

 16. George Says:
  May 17th, 2014 la 6:00 am

  Calculatorul asta este o glumea proasta, socoteste foarte prost in baza unor criterii cel putin stupide.
  Ideal ar fi sa nu facem excese si totul va fi bine pentru planeta, chiar si codoiul 😉

 17. George Says:
  May 17th, 2014 la 6:01 am

  O vaca are emisii prin flatulente mai mari decat 10 masini, Sa le punem esapament ?

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design