Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Miki versus, ziua 5

Jurnal

Stim cu totii ca e la moda sa fii eco, citim diverse articole in reviste, vedem la stiri ce copaci a mai plantat un ONG sau altul, ii admiram pe biciclisti, folosim un ton foarte declarativ cind ii criticam pe altii.

Si totusi, parcam in continuare pe pistele dedicate biciclistilor, aruncam chistoacele de tigari pe geamul masinii, tiparim sute de pagini pe care apoi le uitam in imprimanta.

Mi-am propus ca in fiecare zi, timp de o saptamana, sa aleg cite o persoana (mai mult sau mai putin intamplatoare) si sa incerc sa aflu ce reprezinta pentru ea notiunea eco – ce stim noi de fapt despre ecologie, cit de atenti suntem cu mediul si cit suntem de dispusi, de fapt, sa ne schimbam viata adoptand obieceiuri mai putin daunatoare mediului in care traim.

Ziua 5 – Vineri, 7 august – Discutia cu fratele meu

L-am intrebat pe fratele meu ce parere are despre initiativa noastra, despre incercarea de a educa publicul. Am incercat sa provoc aceeasi discutie ca si zilele trecute.
– Imi place, e o initiativa laudabila, am citit articolele de pe site, dar nu crezi ca esti putin naiva crezind ca poti schimba ceva din obiceiurile maselor ? Nu e prea greu sa ajungi la ei ?
– Nu cred ca sunt naiva, cred ca oricit de mult sau de putin poti face, orice schimbare e binevenita.
– Da, poate ar fi o idee buna sa promovati cumva si filmul lui Al Gore, “An Inconvenient Truth”, de acolo poate sa invete toata lumea cit de mare e dimensiunea dezastrului si ce inseamna de fapt poluarea la scara mare.
– De ce esti sceptic daca ai vazut filmul si te-a afectat ? Pari destul de convins ca ceva trebuie schimbat.
– Da, doar ca eu sunt pentru masuri drastice si de anvergura. As provoca lumea la o revolutie, dar cred ca un gen de miscare spontana de dimensiuni mari s-ar putea intampla numai in cazul unui dezastru mare, sau in orice caz, intr-un moment foarte tarziu al involutiei noastre ecologice.
– Nu crezi ca o revolutie se poate produce treptat, prin educarea oamenilor si convingerea lor ca trebuie sa facem ceva ca noi sa avem un trai mai bun si mai sanatos ?
– Ei, n-o sa fac acum o analiza a revolutiilor, oricum nu cred ca se pot intampla daca nu sunt interese de putere/bani la mijloc.
– Si atunci nu vezi nici o cale de a imbunatati lucrurile ?
– Ba da, cred ca initiativa voastra (si altele la fel) pot schimba oamenii dispusi sa-si schimbe parerea si deschisi la nou, oameni care isi pun deja probleme. M-ai cistigat, o sa ma gandesc si eu mai serios (deja o fac) la urmari si o sa propovaduiesc si eu filozofia asta de viata, pe care cit mai multi dintre noi ar trebui s-o imbratiseze, in interesul nostru, al tuturor.

miki4Miki
voluntar StopCO2.ro

Categorii: Articole, Miki versus | 10.08.2009 No Comments »


Afisari: 2131

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design